Gods betrouwbare oorkonde

by | aug 24, 2017 | 03. Theologie, Onderwijs

De auteur Rudolf Möckel schreef twee boekjes over de betrouwbaarheid van de Bijbel. Hij wil aantonen dat de Bijbel historisch betrouwbaar is en geeft daarnaast een overzicht van het ontstaan van de Bijbel en van haar inhoud. Gezien de geringe omvang kunnen niet alle bijbelboeken worden besproken, maar beperkt hij zich tot de historische boeken.

In het deeltje over het Oude Testament gaat hij vooral in op de bijbelkritische bronnentheorie, die ontkent dat Mozes de Thora of delen daarvan heeft geschreven. Hij laat zien hoe de archeologische ontdekkingen van de afgelopen eeuw deze bijbelkritische theorieën ondermijnen en dat veel van wat in het Oude Testament staat juist wordt bevestigd. Daarna bespreekt hij de historische boeken, en de vervulling van de profetieën van het Oude Testament.

In het deeltje over het Nieuwe Testament gaat hij vooral in op de betrouwbaarheid van de evangeliën en daarna geeft hij een historisch overzicht van de inhoud van de Handelingen en de Brieven. Beide delen worden afgesloten met chronologische tabellen en overzichten.

Deze twee boeken zijn vooral bedoeld voor diegenen die nog niet zoveel over deze onderwerpen afweten, maar wel geconfronteerd worden met bijbelkritische opvattingen. Zij zullen hiervan veel leren.

Deze boekjes worden hier en hier in onze webshop te koop aangeboden.

De auteur schreef dit eerder voor bol.com. Met zijn toestemming nemen we het hier over. Het originele artikel is hier te vinden.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!