Graven naar dino’s met Mr Gibb

by | apr 11, 2022 | Dinosauriërs, Geologie, Paleontologie, Recensie

Mooi naslagwerk voor ouders en jeugdwerkers! 

Graven naar dino's met Mr Gibb

Recensie

‘Graven naar dino’s met Mr Gibb’ (124 blz.) staat tjokvol informatie. Natuurlijk over dinosauriërs. Er staat informatie in over de soorten, waar ze leefden, wat ze aten, wat hen uniek maakt, wanneer ze leefden, hoe we weten dat ze bestaan hebben, hoe ze eruit zagen en hoe ze uitgestorven zijn. 

Wat dit boek uniek maakt, is dat het boek de Bijbel als uitgangspunt heeft. Er wordt besproken wat de Bijbel zegt over dino’s, en hoe we deze mooie schepsels kunnen begrijpen binnen een Bijbels kader van de schepping, zondeval, zondvloed en Gods reddingsplan. Allerlei aannames van de evolutietheorie over radiometrische datering, aardlagen en dinofossielen worden besproken en weerlegd.  

De Mr Gibb uit de titel is een nieuwsgierige sprinkhaan. In de tekst is hij helaas bijna niet te vinden; hij komt vooral terug in de komische illustraties. Deze maken de (soms wat droge) stof levendig en visueel voor kinderen. Eveneens is er bij elk hoofdstuk een leuke kinderactiviteit te vinden dat past bij de gelezen stof. Zo geeft elk hoofdstuk een ‘kapstok’ voor een les: informatie, een activiteit en leuke illustraties. 

Het boek is geschreven voor ouders en kinder- en jeugdwerkers, als naslagwerk of om samen met kinderen door te nemen. Het is niet geschikt voor de (jonge) kinderen zelf.  Waar we zelf iets minder enthousiast over zijn, is de soms wat matige kwaliteit van de opmaak. Maar al met al is het een mooi naslagwerk voor al die slimme en misschien lastige vragen waar kinderen en tieners mee kunnen komen. Na het lezen van dit boek heeft u een degelijke basis gelegd. 

Zo’n nuttig, praktisch en volledig boek zou bij elke ouder en jeugdwerker in de kast moeten staan!

Te koop in de Logos Webshop

‘Graven naar dino’s met Mr Gibb’ is à €19.95 verkrijgbaar in de webshop van Logos Instituut

 

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!