Heb je onlangs nog een vlucht genomen?

by | mei 1, 2019 | Biologie, Techniek

De kalkoengier. Het is meer dan 100 jaar geleden dat de bijbelgetrouwe gelovigen Orville en Wilbur Wright jarenlang studeerden en werkten aan de productie van het eerste gemotoriseerde vliegtuig. Ze begonnen met het door hun verrekijker observeren van vliegende vogels. Een van de vele dingen die ze opmerkten was dat vogels de vorm van hun vleugels veranderden als ze tegen de wind in vlogen. De vogels krommen het oppervlak van hun vleugels om de lucht over het gebogen oppervlak te laten stromen – waardoor er een opwaartse kracht, lift, ontstaat. De eerste gemotoriseerde vlucht van de gebroeders Wright duurde 12 seconden en legde 36,5 meter af.

Sinds die koude, winderige decemberdag op een strand in North Carolina in 1903, heeft de vliegtuigindustrie hard gewerkt om goed ontworpen vliegtuigen te ontwikkelen. Onze beste ideeën voor het ontwerpen van vliegtuigen zijn afkomstig van het observeren van vogels en hoe ze vliegen. Als we een vliegtuig zien, weten we dat er een vliegtuigontwerper moet zijn. Als we een vogel zien, weten we dat er een vogelontwerper moet zijn en dat die ontwerper God is.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit de nieuwsbrief van ‘Search for the Truth’. Zie hier voor de website van deze organisatie.