“Heel veel (Bijbelse) puzzelstukjes vielen tijdens het lezen op zijn plaats”

by | mrt 30, 2017 | Nieuwsbrief, Onderwijs

“Ik vond het boek in een kringloopwinkel en de titel sprak me aan. Het was een verademing om te lezen. Dat er in de tijd van de Bijbel al zoveel kennis was, van God gegeven”, zo schreef een vrouw over het boek Moderne wetenschap in de Bijbel. “De wereldwijde vloed is het beste boek van alle honderden boeken die ik de laatste tien jaar heb gelezen. Heel veel (Bijbelse) puzzelstukjes vielen tijdens het lezen op zijn plaats (…).” Zo schreef een man over het boek van Tjarko Evenboer. Beide citaten komen uit het Reformatorisch Dagblad van vorige maand. Maar het onderstreept waar het Logos Instituut om gaat: mensen een creationistische denkrichting meegeven en hen (met Gods hulp) sterken in het geloof.

ijsvogel (medium)

Nederlandstalige (Bijbelgetrouwe) christenen maken niet alleen materialen, ze organiseren ook congressen en symposia. Op De Betteld wordt in mei 2017 zelfs een lang weekend georganiseerd rondom de zogenoemde hemelvaartsdag. Wilt u er ook even tussenuit tijdens dat weekend? Dan is dit geweldige vakantiepark in de Achterhoek zeker een aanrader. Uiteraard zoekt u naast ontspanning ook bezinning. Doordat u voor De Betteld kiest kunt u gratis ons weekend bezoeken. Het congres wordt georganiseerd i.s.m. stichting Schreeuw om Leven en Weet Magazine. Zie hier en hier voor meer informatie.

Afgelopen maand sponsorde Logos Instituut een interessant en informatief congres te Opheusden. Het congres was met ruim 250 aanmeldingen totaal uitverkocht. In de benedenzaal sprak de onlangs gepromoveerde dr. G.A. van den Brink over wetenschap en wereldbeeld. Daarop volgde de theoloog prof. dr. J. Hoek met een lezing over de zondeval en de oorsprongszonde. Na de pauze kwamen twee biologen aan het woord die de naturalistische biologie onder vuur namen en een poging deden om een creationistische biologie handen en voeten te geven. Als laatste sprak een geoloog over massa-extincties in de aardgeschiedenis. Speciaal vanuit het buitenland overgekomen sprak drs. P. Bouma over het concept Intelligent Design in de biologie. Ook uit de bovenzaal waren enthousiaste sprekers te horen waarbij drs. B. Hobrink de kroon spande met een uitpuilende zaal. Er werden diepgaande gesprekken gevoerd over het medisch-ethische onderwerp ‘overbehandelen’. Want schepping en leven zijn nu eenmaal onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Voor het volgende congres te Opheusden is het programma al klaar. Een twaalftal academici hopen op 7 oktober 2017 weer wat te laten zien over de waarde van het scheppingsgeloof voor wetenschap en ethiek. Aanmelden voor dit congres is al mogelijk.

Deze activiteiten zijn alleen mogelijk met uw steun. Wij danken alle donateurs hartelijk voor het vertrouwen dat u in ons hebt gesteld. We zijn onze achterban zeer dankbaar voor de gebeden in de achterliggende periode maar ook voor de helpende hand die we uit heel het land ontvangen om een steentje bij te dragen aan de bouw van een robuust christelijk wereldbeeld. Wilt u ook in de komende periode aan ons denken en ons ondersteunen zowel in gebed als in financieel opzicht? We zijn bezig met twee grote projecten waarover u binnenkort meer zult horen.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!