Het geheim van de regenboog – een boekje om uit te delen

by | feb 22, 2021 | Onderwijs

“Hallo jongens, hallo meisjes, Bij het zien van een mooie regenboog ben je zeker wel eens verwonderd geweest. Maar ken je wel het geheim van die prachtige boog?”

Zo begint een klein boekje met de geschiedenis van Noach. Er verschijnen veel boekjes, puzzels en ander materiaal voor kinderen op de markt dat gaat over de schepping of de zondvloed. Bij Stichting Uit het Woord der Waarheid is al weer wat langer geleden een ‘kinderverrassingsserie’ te koop bestaande uit 12 verschillende boekjes. “Op kinderclubs, zondagsscholen en verjaardagen worden ze soms uitgedeeld.” De serie heeft dus ook een boekje met als titel “Het geheim van de regenboog”. Het boekje gaat over de geschiedenis van Noach, een boodschap van zonde en genade.

Het geheim van de regenboog

Het boekje begint bij de schepping. Helaas is de wereld niet goed gebleven, maar is er zonde en door de zonde ook de dood. Wanneer de mensen de maat vol gezondigd hebben besluit God de wereld te straffen met de zondvloed. De geschiedenis is bekend. Het boekje volgt deze geschiedenis zoals beschreven in Genesis 6-9. Wat is nu het geheim van de regenboog? “Als teken van dit verbond gaf God toen de regenboog. Als er nu regen valt, en de regenboog zichtbaar wordt, mag je er aan denken dat een oordeel als de zondvloed nooit meer komt. De regenboog is het teken van Gods trouw en liefde.” Deze geschiedenis sluit af met een verwijzing naar Gods Zoon, de Heere Jezus Christus. Hij leeft ‘en ieder die in Hem gelooft wordt gered, en ontvangt het eeuwige leven’. Dat is de diepere geestelijke betekenis van de geschiedenis van Noach en de ark.

Dit is een mooi boekje om uit te delen aan kinderen op de zondagsschool of bij de evangelisatie. Een boodschap van zonde en genade. Heel goed dat het boekje aandacht heeft aan de diepere geestelijke betekenis van de geschiedenis van Noach. Al zouden sommige christenen uit onze achterban deze toe-eigening van het heil anders verwoorden.

Dit boekje wordt ook te koop aangeboden in onze webshop.

Deze bespreking is onderdeel van het project ‘De basisschool op weg naar 2022’ onder leiding van Jan van Meerten.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!