Het getuigenis van één man over ‘het zien van het licht’

by | feb 28, 2019 | Getuigenis, Video

In 2018 gaf Nathan van Ree getuigenis in de Vrije Evangelische Gemeente te Hilversum. Dit getuigenis is opgenomen en met dank aan Bert Dorenbos online gezet. Bekijk het hieronder.

https://vimeo.com/312080939

‘Het ‘monster’ van ongeloof werd continu gevoed door wat ik ‘evolutiepropaganda’ noem. Discovery Channel, National Geographic, kranten, tijdschriften, schoolboeken, studieboeken, zelfs bronnen van vermaak als films, ze maakten allemaal één ding heel duidelijk: de aarde is heel erg oud en wij zijn het product van miljoenen jaren evolutie.’

Zo rond het begin van 2015 lagen er problemen op de loer. Ik kwam tot het besef dat mijn behoefte om naar de kerk te gaan volledig ontbrak. Wat misschien nog erger was, was dat mijn vrouw en ik ’s avonds laat soms discussies begonnen te voeren over de hele kwestie geloof. Het leek allemaal neer te komen op de vraag of wat we elke zondag hoorden en in onze Bijbels lazen wel waar was. In feite begonnen de problemen al eerder, gedeeltelijk vanwege het lezen van de Nieuwe Bijbelvertaling van 2004, die we begonnen waren na het eten te lezen. Het was eerder niet zo tot me doorgedrongen, maar deze nieuwe vertaling vertelde de zaken in duidelijke, begrijpelijke taal en het raakte me – hele volkeren die werden afgeslacht, dat soort zaken. Ik kon niet onder het gevoel uitkomen dat wat we lazen niet goed was. Bedenk wel dat we nog niet bij het Nieuwe Testament waren aanbeland. Terwijl we lazen werd ik zo nu en dan boos, en mijn frustraties op mijn vrouw loslaten hielp uiteraard niet al te veel.

Lees verder op https://logos.nl/doorbreken-boeien-evolutiepropaganda/.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!