“Het is te waarderen dat Logos opkomt voor de historische betrouwbaarheid van de Bijbel”

by | jul 20, 2016 | Nieuws

“Deze informatie heb ik in mijn jonge jaren juist gemist en daardoor kon ik toen niet goed tegen al het evolutionistische geweld op. Ik waardeer het zeer dat er met Logos nu meer goede informatie komt die uitgaat van de betrouwbaarheid van Gods Woord.” Deze reactie geeft goed weer waarom we Logos Instituut begonnen zijn. Het is nu vijf maanden na ons openingscongres. We hadden in oktober 2015 al een grote advertentie in de christelijke kranten waarin wij, gesteund door tientallen wetenschappers, voorgangers en opiniemakers, bezwaar maakten tegen de neiging in de kerk om het hoofd gewillig te buigen voor de evolutietheorie (in de zin van gemeenschappelijke afstamming) en daarmee de verwoestende invloed op de kerk en het geloof te negeren.1 De boodschap was: wij willen onverkort vasthouden aan de Bijbel, ook waar het onze oorsprong betreft. Sindsdien is er veel gebeurd.

waterval.pixabay

“De boodschap was: wij willen onverkort vasthouden aan de Bijbel, ook waar het de oorsprong betreft.”

In de afgelopen vijf maanden hebben wij, met Gods hulp en door uw steun, al veel kunnen doen. Zo hebben we een openingscongres gehad met diverse sprekers in februari in Utrecht.23 In maart is met hulp van Logos een congres in Opheusden georganiseerd4 en in mei samen met Weet Magazine een archeologische avond georganiseerd.56 De maand juni en ook deze maand (juli) staan in het teken van ‘dino’s in Bijbels licht’, via de speciale website dinodino.nl waarmee honderden kinderen en ouders zijn bereikt.7 Dit blijft nog wel even een aandachtspunt. Op 17 september organiseert Logos met Schreeuw om Leven een groot congres in september8 en in oktober vindt het halfjaarlijkse congres in Opheusen weer plaats.9 Dat alles is alleen mogelijk met uw steun en betrokkenheid zowel financieel als door uw gebeden.

We willen u graag wijzen op de webshop, die de afgelopen vijf maanden ook druk werd bezocht. Hieronder een top 10 van de meest verkochte boeken en DVD’s. De link achter de titel van het boek verwijst u naar de webshop voor meer informatie. Wellicht zit er nog wat voor u bij.

1. Evolutie: het nieuwe studieboek. Een lijvig boekwerk geschreven door meerdere wetenschappers. Een boek dat elke eerstejaars biologiestudent aan de universiteit gelezen moet hebben. Het biedt een breed inzicht in de evolutietheorie en laat op een rustige manier de wetenschappelijke pijnpunten zien.

2. Wat weten we van dinosaurussen. Een populair kinderboek met harde kaft, bestemd voor kinderen vanaf circa 10 jaar, maar ook prima geschikt voor oudere leeftijden. Nu vanwege de lancering van dinodino.nl in de aanbieding voor maar 3 euro!

3. Duizenden…niet miljarden. Een wetenschappelijke dvd over de ouderdom van de aarde met daarin verslaglegging van het RATE-project. Dit project van een zevental natuurwetenschappers onderzocht de leeftijd van de aarde en bekritiseerde het gebruik van de gangbare dateringsmethoden en de miljarden jaren. Het bevat daarnaast een verdediging van de historiciteit van Genesis door de Hebraïcus dr. Boyd. In deze serie bestaan nog een viertal dvd’s die wij ook aanraden om te kijken.

4. Antwoorden voor Kids (deel 1 en 2). Dit zijn twee boekjes die nog niet zo lang geleden zijn uitgekomen. Kinderen stellen vragen en die vragen worden beantwoord door Ken Ham en Cindy Marlott op een manier die heel begrijpelijk en aansprekelijk is. Bij elkaar 44 antwoorden op vragen die al door de kinderhoofden kunnen gaan.

5. Terug naar de Oorsprong. Een boek voor wie biologisch geïnteresseerd is. Dr. Borger beschrijft hier zijn model van de genetische ontwikkeling en beschrijft daarnaast waarom het neodarwinisme niet ‘het juiste paard is om op te wedden’.

6. Achilleshiel van evolutie. In deze recent en professioneel gemaakte documentaire gaan een veertiental wetenschappers in op de zwakheden van de moderne evolutietheorie. Een prachtige dvd zowel qua kwaliteit als qua inhoud. Het niveau is vanaf onderbouw middelbare school en prima te behandelen in een jeugdgroep.

7. Hoe bestaat het! Dit is een boek dat antwoorden op 60 veel gestelde vragen over schepping en evolutie geeft en dat geschreven is voor huis-tuin-en-keukengebruik. Dit boek mag in geen enkele boekenkast ontbreken.10

8. Ontdek! Wetenschapsredacteur van het Reformatorisch Dagblad Janneke van Reenen laat de kinderen door middel van proefjes de wereld ontdekken. Prachtig boek om kleine experimenten thuis te doen, met de kinderen. Het brengt de kinderen verwondering over de schepping en daarmee dankbaarheid voor de Schepper bij op een praktische manier.

9. Wat weten we van astronomie. Dit populaire kinderboek met harde kaft, is in de eerste plaats gericht op kinderen vanaf 10 jaar. Het gaat over de planeten en sterren, en behandelt de grootheid van het heelal.

10. Zoeken naar bewijs: Exodus. Deze DVD is een van de nieuwste producten in onze webshop. Filmmaker Timothy Mahoney neemt de kijker mee naar Egypte tijdens een archeologische speurtocht, met de vraag in het achterhoofd: Zijn er argumenten voor een exodus van het volk Israël? Hij spreekt niet alleen met voorstanders maar ook met sceptici waaronder de bekende Israëlische archeoloog Israel Finkelstein, voormalig directeur van het Marco Nadler Institute of Archaeology in Tel Aviv.

David_Roberts-IsraelitesLeavingEgypt_1828.wikipedia

Voetnoten

  1. https://logos.nl/het-logos-instituut/
  2. https://logos.nl/openingscongres-logos-instituut/
  3. Zie ook de presentatie van prof. dr. M.J. Paul: https://logos.nl/aarde-is-niet-plat-in-de-bijbel/
  4. https://logos.nl/de-waarde-van-de-schepping-voor-wetenschapsbeoefening-en-ethiek/
  5. https://logos.nl/archeologie-en-de-bijbel/
  6. Zie ook dit artikel: https://logos.nl/is-de-historiciteit-van-de-schrift-belangrijk-voor-het-geloof/
  7. www.dinodino.nl
  8. https://logos.nl/congres/
  9. http://www.oorsprong.info/
  10. Het boek een vertaling van het veel verkochte Answers Book verkrijgbaar bij creation.com.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!