Het ontstaan van leven zonder Schepper (abiogenese) is onmogelijk!

by | dec 17, 2021 | 06. Biologie, Biochemie, Evolutie, Genetica, Medische wetenschappen, Scheikunde, Video, Wetenschapsfilosofie

Abiogenese, het ontstaan van leven zonder Schepper, geniet bijzondere belangstelling van naturalistische wetenschappers. Meerdere routes daartoe zijn voorgesteld. Geen daarvan is een echte verklaring gebleken. Het ontstaan van leven zonder Schepper is onmogelijk!

Op de website van Logos Instituut staan verscheidene artikelen die dit onderwerp behandelen of daaraan raken. Want vanuit de Schrift weten we hoe het leven echt is ontstaan, dat dragen we uit. Maar bovendien zetten we graag de spotlight op hoe wetenschappers die de Schepper afwijzen, onmogelijke routes voorstellen. Of bij hun onderzoek gebruik maken van processen en materialen die nooit voorhanden waren op “hun pre-biotische wereld”. Waardoor ze dus eigenlijk “vals spelen” om maar enigszins tot een verklaring te komen voor toevallig ontstaan van leven.

Een van die artikelen werd geschreven naar aanleiding van een open brief van James Tour aan zijn collega synthetisch chemici. Dezelfde James Tour zette in 2021 een dertiendelige serie over dit onderwerp op YouTube.1 waarin hij alle problemen voor abiogenese langsging.

Eveneens in 2021 wijdde Weet Magazine twee artikelen aan dit onderwerp.2

Prachtige ‘long story short’ video’s

Hoezeer het onderwerp volop de aandacht heeft blijkt ook uit een aantal animaties die het Intelligent Design promotende Discovery Instituut (Seattle, U.S.A.) heeft laten maken en op een van hun YouTube kanalen heeft geplaatst. Creationisten zijn van mening dat “Intelligent Designers” onnodig meegaan in het miljoenen jaren verhaal van seculiere evolutionisten en dat zij de zondeval en zondvloed geheel negeren. Toch ondersteunen creationisten natuurlijk volledig de gedachte van een intelligent ontworpen schepping. En vanuit dat standpunt wijzen we graag op deze leuke, onderhoudende en leerzame animaties. Korte filmpjes die voor iedereen informatief zijn, maar speciaal in het onderwijs leerlingen ervan kan doordringen dat ontstaan van leven zonder Schepper onmogelijk is. Hieronder plaatsen we linken naar die Engelstalige animaties.

Inmiddels zijn er meer video’s toegevoegd in deze serie, welke te bekijken zijn op hetzelfde Youtubekanaal.

Voetnoten

  1. Eerste deel: https://youtu.be/71dqAFUb-v0
  2. Weet Magazine 70:24-27 en 71:26-31

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!