Hoe oud is de aarde en wat maakt dat eigenlijk uit?

by | mei 23, 2018 | Nieuwsbrief, Onderwijs

De afgelopen maanden is er veel gebeurd bij Logos Instituut. We spraken veel mensen die het belang inzien van een goede (zeer goede) zesdaagse schepping, die niet goed gebleven is, maar door de zonde van de mensheid vervloekt is geraakt. Maar gelukkig is er hoop! God zelf zal alle tranen van de ogen afwissen en er zal geen dood, verdriet en rouw meer zijn. Voor iedereen die in Hem en Zijn Zoon gelooft, wacht een rijke toekomst.

Het is bemoedigend om te horen dat ons werk gedragen wordt. Een greep uit de reacties:
“Apologetiek [geloofsverdediging, red.] is m.i. waar elke Christen iets vanaf moet weten.”
“Fantastisch, Dit werk heeft Nederland nodig. Gods zegen met uw werk.”
“Ben blij met dit initiatief van Logos”
“Goed werk.”
“De strijd is meer dan een wetenschappelijke, het gaat niet alleen om de feiten, maar ook om methodologische uitgangspunten (methodologisch naturalisme, alsook exclusief gebruik van natuurlijke rede en zintuiglijke ervaring) en niet in het laatst om onze oorsprong en daarmee onze identiteit als mens.”
Waarom zou je je druk maken over het vraagstuk schepping of evolutie? Omdat het ons wezen raakt! Zijn wij gewild? Of zijn wij bijproduct van miljoenen jaren lijden en pijn? Daarmee houdt de vraag naar schepping direct verband met belangrijke levensvragen: Wie ben ik?, Waar kom ik vandaan?, Waarom ben ik hier? en Waar ga ik naar toe als ik sterf? Vandaag een korte nieuwsbrief. In de volgende nieuwsbrief blikken we wat uitgebreider terug op de afgelopen maanden.

Hoe oud is de aarde en wat maakt dat eigenlijk uit?

“Hoe oud is de aarde en wat maakt dat eigenlijk uit?” Voor veel christenen is de ouderdom van de aarde maar bijzaak. Het geloof in Jezus Christus de Verlosser dat is toch waar het om draait. In zijn debuut gaat spreker en schrijver ir. Gert-Jan van Heugten op deze vragen in. Omdat wij bij Logos Instituut deze vraag erg belangrijk vinden organiseren wij in samenwerking met Uitgeverij Gideon en Weet Magazine op 24 mei a.s. een boekpresentatie. Komt u ook luisteren in Gouda? De toegang is gratis, graag wel aanmelden! Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Geloof is de sleutel tot kennis

Vorige maand organiseerde Logos Instituut een groot congres. Over precies vijf maanden organiseert Logos Instituut haar tweede grote congres met als titel Geloof is de sleutel tot kennis. Voor meer informatie, de kosten en het aanmeldformulier klik dan hier. Zou u de mensen in uw omgeving willen wijzen op dit congres. Het is belangrijk dat ook uw buurtbewoners weten dat er antwoorden zijn op levensvragen. De zaterdag van dit congres wordt georganiseerd in samenwerking met de Duitse organisatie Wort und Wissen.

Opwekking

Afgelopen weekend stond Logos met een stand op de pinksterconferentie Opwekking in Biddinghuizen. We hebben veel mensen gesproken en velen van hen waren blij met ons kennis te maken: er is behoefte aan bijbelgetrouwe antwoorden op moeilijke vragen.
Het was goed te zien dat de seminars van Ruben Jorritsma en Gert-Jan van Heugten goed bezocht werden: ook dit jaar was de tent steeds weer te klein voor alle belangstellenden en stonden er mensen buiten te luisteren. Volgend jaar dus maar in een grotere tent? Wat zijn jouw ideeën? Wil je meedenken over onze aanwezigheid op Opwekking? Geef je dan hier op om te helpen.

Slotwoord

De afgelopen maand was een mooie maand met veel activiteiten, waarbij de mensen gewezen werden op onze God en Koning. Dank voor uw grote betrokkenheid bij onze activiteiten. Wij danken u voor uw gebeden en uw gaven. De strijd rond Gods Woord is een geestelijke strijd. Om deze strijd te voeren hebben wij een geestelijke wapenuitrusting nodig, maar ook materiaal (zoals folders, boeken en artikelen) om het ‘veld’ in te gaan. Het ontwikkelen van dit materiaal en bijhouden van artikelen op de website vraagt financiële middelen. Wilt u daarom ook de komende maand aan ons denken met uw gebeden, hulp en gaven?

M
"

Artikelen

Artikelen