Hoe overleefden kangoeroes de zondvloed?

by | mrt 5, 2020 | Onderwijs, Paleontologie

Vraag

Volgens de Bijbel kwamen alle door de neus ademende landdieren die niet in de ark zaten om in de zondvloed. Ook de kangoeroe dus. De ark is gestrand in het Midden-Oosten. Vanaf dat moment moeten de kangoeroes allemaal op een of andere wijze naar Australië zijn getrokken. Hoe kan het dan dat wetenschappers nooit fossielen van kangoeroes hebben gevonden in het Midden-Oosten? En als de kangoeroes niet in het Midden-Oosten hebben geleefd, hoe kunnen ze dan de zondvloed hebben overleefd?

Antwoord

De vraag die je hier aanhaalt is een hele goede, waar creationisten nog geen eenduidig antwoord op hebben. Overigens hebben evolutionisten dat ook niet. Ja, je kunt zeggen dat de kangoeroe gewoon in Australië ontstaan is, net als de andere buideldieren, maar een exact mechanisme zullen wetenschappers je daarvoor niet kunnen geven.

Het klopt dat er tot nu toe geen fossiele kangoeroes zijn gevonden in het Midden-Oosten. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er in dat gebied nooit kangoeroes geweest zijn. Het kan ook betekenen dat ze wel daar geleefd hebben, maar niet gefossiliseerd zijn: er zijn immers hele specifieke condities voor nodig om fossielen te vormen, zoals snel, luchtdicht begraven worden in een mineraalrijk, waterig sediment. Het kan ook betekenen dat de fossielen daar wel zijn, maar dat ze gewoonweg nog niet zijn gevonden.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Wit, J.R. de, 2017, Hoe overleefden kangoeroes de zondvloed?, Weet 47: 48.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!