‘Hoeveel talen kwamen er vanuit Babel’ en 110 andere vragen van kinderen

by | sep 27, 2018 | Nieuwsbrief, Onderwijs

“De seculiere levensovertuigingen (zoals humanisme, atheïsme, evolutie) verspreiden zich meer in onze samenleving (…) Ook kinderen uit christelijke gezinnen krijgen al op heel jonge leeftijd te horen over evolutie en ‘miljoenen jaren’ (…). Als christenen kunnen we onze kinderen en kleinkinderen niet afschermen van deze overtuigingen. Wat we wél kunnen doen, is hun de waarheid van de Bijbel en het Evangelie onderwijzen, terwijl we hun tegelijkertijd leren waarom seculiere overtuigingen onjuist zijn.” Dat schrijft Ken Ham, CEO van Answers in Genesis, in het onlangs verschenen boekje Antwoorden voor kids (deel 5).

Het bovenstaande citaat beschrijft precies de taak van Logos Instituut. Ouderen en kinderen de waarheid van de Bijbel en het Evangelie onderwijzen en tegelijkertijd leren waarom seculiere overtuigingen onjuist zijn. Deze week nog beschreef onze medewerker in een artikel dat onze (klein)kinderen al op zeer jonge leeftijd in aanraking komen met naturalistische denkbeelden. Daarom zijn wij zeer dankbaar dat Grace Publishing House de serie Antwoorden voor kids heeft uitgebreid met nog drie deeltjes.

Antwoorden voor kids

Onze nieuwsbrieflezers zijn al bekend met deel 1 en deel 2. Nu dus ook deel 3, deel 4 en deel 5. Het derde deel gaat over Zonde, redding en het leven als christen. Met daarin aandacht voor vragen zoals Waarom is de eerste zonde van Adam en Eva, en niet van de satan? (blz. 16). Op eenvoudige wijze wordt deze jongen van 7 jaar van een antwoord voorzien. Het vierde deel gaat over De toren van Babel en de ijstijd. Is er werkelijk een ijstijd geweest? Hoe past dat dan in een korte chronologie? Zo vraagt Gershom van 8 jaar aan Ken Ham hoe hoog de toren van Babel was. Het antwoord daarop is te vinden op pagina 7. Het vijfde deel gaat over Evolutie en ‘miljoenen jaren’. Emma van 8 jaar vraagt waarom God de evolutionisten niet laat uitsterven. Met een prachtig antwoord: God wil dat evolutionisten (en alle mensen die in een valse godsdienst geloven) zich bekeren en de waarheid van de Bijbel leren kennen. Kinderen worden op eenvoudige wijze gewezen dat er geen reden is om een compromis te sluiten met de evolutietheorie (zoals theïstisch evolutionisten doen). We hopen dat deze boekjes hun weg zullen vinden in de gezinnen. Ze zijn ook goed te gebruiken in het gesprek met kleinkinderen.

Wuppertal

Op 2 maart 2019 bezoeken wij het Bijbelmuseum in Wuppertal. We gaan met de bus naar deze Duitse stad en bezichtigen het museum en luisteren naar dr. Peter van der Veen die een toegankelijke lezing geeft over Bijbel en archeologie. Aanmelden voor de excursie kan via deze link.

Bovenschoolse dag

Mogelijk heeft u in het Reformatorisch Dagblad gelezen over een bovenschoolse dag met de Reformatorische voortgezet onderwijsscholen. Wij waren hierbij betrokken en hebben met instemming geluisterd naar de lezingen die gehouden werden door een viertal hoogleraren. Het verslag is hier te lezen. We hopen dat deze dag een goed vervolg zal krijgen. Het is hard nodig om onze jongeren toe te rusten voor de maatschappij en de de VWO-leerlingen voor de toekomstige universitaire omgeving. We merken dat er ook op diverse andere christelijke scholen voor Voortgezet Onderwijs bezinning is op de vraag hoe we onze jongeren het beste toerusten. Suggesties en ervaringen zijn via info@logos.nl met ons te delen.

Congres Opheusden

In deze korte nieuwsbrief willen we u nog wijzen op het door Logos gesponsorde congres in Opheusden. Een zestal sprekers zal ingaan op thema’s die de geloof-en-wetenschapsdiscussie raken. De zaal begint al aardig vol te raken. Mocht u ook willen komen dan kunt u uzelf via deze link aanmelden. Het programma is hier te vinden.

Paul Garner

Van 22 tot en met 24 november is Paul Garner in Nederland. Hij hoopt op enkele scholen voor Voortgezet Onderwijs te spreken over een geologisch onderwerp. Mocht u hem willen reserveren voor uw gemeente of school, laat het dan weten. Merk op dat Paul Garner de Nederlandse taal niet machtig is en zijn lezing daarom in het Engels gegeven wordt. Contact opnemen kan via info@logos.nl.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!