IkzoekGod.nl lanceert nieuwe cursus over boek Lee Strobel

by | mei 8, 2018 | Nieuws

Het boek ‘The Case for Christ’ (‘Bewijs genoeg’) van Lee Strobel levert al 20 jaar lang gespreksstof op. Vorig jaar volgde een verfilming. IkzoekGod.nl lanceert als aanvulling bij de film een online cursus over ‘The Case for Christ’.

‘The Case for Christ’ is het verhaal van een atheïstische rechtbankverslaggever, Lee Strobel. Na de bekering van zijn vrouw begint hij aan een zoektocht naar de waarheid die het christendom claimt te bezitten. Hij ondervraagt dertien wetenschappers en wil vooral weten wat er nu echt bekend is over Jezus.

Bewijs

In de cursus worden vragen gesteld over het bewijs van Jezus’ dood en opstanding. Want het christendom staat én valt met Jezus’ verrijzenis. Hoe integer zijn de getuigenverslagen over Jezus’ leven? Hoe kunnen de evangeliën betrouwbaar zijn overgeleverd? Was Jezus wel echt dood? Is Hij misschien weggehaald uit het graf door zijn leerlingen zodat het verhaal zou kloppen? Deze en andere vragen worden door de deelnemer onderzocht; de input bestaat uit onder andere informatie uit het boek, Bijbelteksten, historische gegevens en scènes uit de film.

Beweging

De cursus wordt gedaan met een e-coach. Dit houdt in dat een deelnemer zijn vragen en bedenkingen kwijt kan en daarbij één op één begeleid wordt. Zoals elke cursus van IkzoekGod.nl is ook ‘The Case for Christ’ gratis te doen. IkzoekGod.nl is een beweging die online zoekers helpt in hun zoektocht naar God. Websites en landing pages bieden online zoekers laagdrempelige informatie aan over het christelijk geloof, blogs, geloofsverhalen en online cursussen. Er is ook een Facebookpagina waar dagelijks inspirerende berichten geplaatst worden.

Agapè

Agapè heeft als missie dat iedereen in Nederland de kans krijgt om Jezus op een persoonlijke manier te leren kennen. Dit doet Agapè door christenen te mobiliseren om niet-christenen te bereiken met Gods liefde. IkzoekGod is een organisatieonderdeel van Agapè. Andere onderdelen van Agapè zijn de bewegingen Athletes in Action, Streetlink, StudentLife en de hulpverleningsorganisatie GAIN.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!