In het water gevallen

by | feb 18, 2019 | 05. Aardwetenschappen, Scheikunde

Naturalisten beweren al jaren dat de aarde als een hete, droge klomp steen begon, en dat water in de loop van miljoenen jaren door kometen naar de aarde is gebracht. De feiten spreken die theorie tegen. Dat moeten naturalisten nu ook toegeven.

Volgens het oude-aardemodel is onze planeet gevormd uit een stofschijf die om de jonge zon heen draaide. In de modellen die men gebruikt was de temperatuur in het deel van de schijf waar de aarde zou ontstaan zo hoog dat water daar alleen maar als gas aanwezig kon zijn. Zodoende kon het niet of nauwelijks op de vormende planeet terechtkomen. Men moest dus op zoek naar een andere manier om water op de aarde te krijgen: kometen.
De laatste jaren zijn echter verschillende kometen onderzocht. Het waterijs van die kometen blijkt van een heel andere soort te zijn dan het water hier op aarde. Er zit veel meer deuterium – een isotoop van waterstof – in dan in het water op aarde.

Naturalisten moeten dat nu toegeven. In een recent artikel pleiten ze er dan ook voor dat het water zich misschien aan stofdeeltjes zou hebben gehecht, die op aarde terechtkwamen. Dat is wederom een vergezochte verklaring; het was immers veel te warm in de stofschijf, volgens hun eigen modellen.

Beetje bij beetje lijkt het erop dat de wetenschap de Bijbel gelijk moet geven, want daarin staat duidelijk dat er altijd al water op aarde is geweest (Genesis 1:2; 2 Petrus 3:5).

Bronnen:
https://crev.info/2015/11/ocean-theory-all-wet/
https://www.smithsonianmag.com/science-nature/earths-water-may-be-old-earth-itself-180957262/?no-ist

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!