Gisteren ontvingen wij het droevige nieuws dat Ravi Zacharias is overleden aan de gevolgen van kanker, in de leeftijd van 74 jaar. De geliefde apologeet is gisterenmorgen thuisgehaald om voor eeuwig bij Jezus te zijn. We zullen Ravi Zacharias zeer missen als broeder en apologeet, en danken God voor het werk dat Hij in en door hem deed.

Ravi Zacharias was een bekende apologeet en oprichter van RZIM (Ravi Zacharias International Ministries). Zijn missie was om ongelovigen aan het denken te zetten en gelovigen aan te moedigen het gesprek aan te gaan met sceptici. 48 jaar lang heeft hij met dit doel de wereld rondgereisd. Hij sprak en debatteerde veelvuldig over de apologetische boodschap van de redelijkheid van het bestaan van God en van het christelijk geloof. Door zijn oosterse achtergrond en leven in het westen, kon hij in dialogen goed aansluiten bij zowel de oosterse als westerse denkwijzen.

Ik persoonlijk zal Ravi Zacharias herinneren als een gewaardeerde apologeet, die er uit sprong in zowel zijn inhoudelijke argumentatie als zijn respectvolle houding. Ik waardeerde zijn vermogen om goed onderbouwde antwoorden te geven op sceptici, maar ook de rust, respect en liefde die hij uitstraalde voor eenieder die voor hem stond. Daarin is hij een voorbeeld voor ons allen. Ravi werd door velen gerespecteerd, en was zelfs bevriend met Sjeik Nahyan van de Verenigde Arabische Emiraten.

Zacharias groeide op in India en verhuisde als twintiger naar Canada. Als 17-jarige scepticus kwam hij tot geloof. Na een zelfmoordpoging deden de woorden uit Johannes 14:19 kracht in zijn leven: ‘Because I live, you will also live’ (‘Omdat Ik leef, zult u ook leven’, letterlijke vertaling van de Engelse tekst). Hij schreef meer dan 30 boeken, waarvan een aantal vertaald zijn naar het Nederlands.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Erika de Stigter uit Rotterdam is sinds april 2020 parttime werkzaam bij Logos Instituut. Onder andere als eindredacteur van het achterbanblad Bijbelvast. Ze heeft Internationale Ontwikkelingsstudies gestudeerd in Wageningen en een 2-jarige Bijbelschoolopleiding gevolgd. Ze heeft hart voor de Bijbelse waarheid, apologetiek en evangelisatie en geeft dit ook graag door aan anderen. Naast haar werk bij Logos Instituut is ze betrokken bij evangelisatie- en gemeentestichtingswerk in Rotterdam.