India op drift?

by | feb 25, 2017 | Biologie, Geologie, Onderwijs

Het subcontinent India zou er, volgens de evolutionaire modellen, 30 miljoen jaar over hebben gedaan om tegen Azië te botsen. Al die tijd was het als een enorme veerboot op reis door de oceaan, geïsoleerd van andere continenten. Die theorie wordt nu tegengesproken… door piepkleine muggen!

tijgermug-pixabay-com

Zo’n 130 miljoen jaar geleden zou India zich hebben losgemaakt van de oostkust van Afrika om zich uiteindelijk in het zuiden van Azië te boren. Zo ontstonden de Himalaya’s. Dieren- en plantensoorten van India waren een groot deel van de 30 miljoen jaar dat het subcontinent ‘op drift’ was volledig geïsoleerd. Ze zouden dus, logischerwijs, een andere evolutionaire richting op zijn gegaan dan hun tegenhangers in Afrika en Azië. Maar dat blijkt niet het geval.1

Mugjes, die in versteende hars (barnsteen) zijn gevonden, vertonen geen opmerkelijke verschillen met hun soortgenoten uit Europa en Azië. En dat terwijl de knutten, zoals de mugjes heten, onmogelijk de vele kilometers over de open zee konden afleggen. Vanwege de sterke overeenkomst tussen de Indische en de Euraziatische knutten moet de India-geïsoleerd-op-drift-theorie herzien worden. Wetenschappers stellen daarom voor dat er een serie eilanden is geweest die als ‘opstapjes’ konden dienen voor de muggen, om zo vanuit Azië toch India te bereiken. Maar dat is een ad hoc-verklaring om het model van de feiten te redden; er zijn namelijk geen aanwijzingen dat die eilanden ooit hebben bestaan.

Een verklaring die door de gangbare wetenschap wordt genegeerd is dat India er wellicht geen 30 miljoen jaar over heeft gedaan om Azië te bereiken. Dat kan ook veel sneller zijn gegaan. Volgens het creationistische catastrofale plaattektoniek-model schoven de continenten zeer snel als gevolg van de zondvloed.2 Dan hadden de Indische muggen dus geen tijd om te evolueren.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.

Voetnoten

  1. http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0169144
  2. http://static.icr.org/i/pdf/technical/Catastrophic-Plate-Tectonics-A-Global-Flood-Model.pdf

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!