Onder de indruk van de goede onderbouwing tegen de evolutieleer 

by | jun 15, 2017 | Nieuwsbrief, Onderwijs

“Graag wil ik de Heere danken voor de bediening die Hij heeft doen ontstaan, namelijk jullie bediening, Logos Instituut. Als Christen word ik heel vaak geconfronteerd met evolutieleer, de oude leeftijd van de aarde, leven etc.”, zo liet iemand ons weten. Hij was op zoek naar eenvoudig materiaal ter inleiding op het scheppingsreferentiekader. We hebben hem het boek Hoe bestaat het! geadviseerd. Een andere persoon mailde: “Ik heb nu al twee keer mee mogen delen aan jullie congres, ik ben erg onder de indruk hoeveel goede onderbouwing er momenteel is tegen de huidige evolutieleer.” Zijn wens was dat predikanten toegerust zouden worden in deze tijd.

Dat laatste is ook onze wens. Daarom organiseren wij op 27 juni 2017 een besloten toerustingsbijeenkomst voor predikanten, docenten en kerkelijk werkers die met ons staan. We willen deze doelgroep toerusten zodat zij op hun beurt de jongeren (maar zeker ook de ouderen) kunnen toerusten en hen helpen bij het vinden van antwoorden die door critici op het christelijk geloof worden afgevuurd. Kent u ook nog iemand die bij deze doelgroep past? Geeft u het dan z.s.m. door aan ons via info@logos.nl.

Speciaal voor deze conferentie is Philip Bell van Creation Ministries International naar Nederland overgevlogen. Hij heeft rijke ervaring met het toerusten van jong en oud. Op woensdagavond 28 juni 2017 spreekt hij in De Bilt voor iedere geïnteresseerde. Het is goed om daar met een niet-gelovige naar toe te komen. Aanmelden kan hier. De koffie / thee / fris staat klaar. Als er nog een gemeente is die Philip wil uitnodigen dan is er nog een gaatje op donderdagavond 29 juni 2017. Stel ons dan op de hoogte via info@logos.nl.

We kijken terug op een zeer geslaagd weekend op De Betteld. We ontmoetten enthousiaste mensen die ons werk een warm hart toedragen. Jan van Meerten beet op donderdag de spits af door te spreken over de betrouwbaarheid van de Bijbel. Daarna sprak Ruben Jorritsma, oprichter van geloofsverdediging.nl en medewerker van Apologica, over de historiciteit van Jezus. In de avond was Douwe Tiemersma aan het woord, hij sprak over geloof en wetenschap en het belang van deze discussie voor evangelisatie. De volgende dag sprak Kees van Helden over de Jongerencultuur en in de middag over een pro-life standpunt. In de tweede zaal sprak Gert-Jan van Heugten die middag over ‘Gods grootheid in het heelal’. In de avond sprak hij over de mogelijkheid dat dino’s en mensen samen geleefd hebben. Zaterdag sprak Stef Heerema over zijn passie, het zout van de aarde. In de middag sprak hij over ijstijdverschijnselen. Dezelfde middag hield Elise van Hoek, van de Nederlandse Patiëntenvereniging, een lezing over waardig ouder worden en voltooid leven. ’s Avonds sprak onze voorzitter, Frans Gunnink, over de relevantie van je visie op Genesis voor de evangelieverkondiging. We sloten het weekend af met een dienst, geleid door voorganger Henk Noordhuis. We kijken terug op een zeer geslaagd congres. De Betteld is een prachtig kampeeroord in een mooie bosrijke omgeving. Een echte aanrader!

Daarnaast stonden we begin deze maand op Opwekking. We ontmoetten enthousiaste jongeren die vol met vragen zitten over geloof en wetenschap. Om deze studenten toe te rusten hadden we een actie. Iedere student mocht een Evolutie Het nieuwe studieboek meenemen. We hebben bijna tweehonderd studieboeken mogen uitdelen! Ons bestuurslid Douwe Tiemersma had de leiding dit weekend en schreef een mooi verslag.

U merkt het wel: we zijn druk bezig met van alles en nog wat. Dat is alleen mogelijk met uw steun. Wij danken alle betrokkenen die ons steunden afgelopen maand. Uw gebeden worden zeer gewaardeerd. Want we merken bij dit werk dat het alles ligt aan de zegen van God. Wij zijn dankbaar dat veel vrijwilligers zich inzetten voor het werk van Logos Instituut. Ook bedanken wij onze (vaste) donateurs voor hun financiële bijdrage. Door deze bijdragen konden wij weer diverse acties uitvoeren. Onze Schepper zijn we dankbaar dat Hij ons de krachten gaf om dit werk uit te voeren.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!