Interview met Bert Wiersema

by | feb 23, 2023 | Bijbelvast, Interview

Bert Wiersema

Bert Wiersema (63) jeugdboekenschrijver en voormalig docent. Nu ongeneeslijk ziek, volledig afgekeurd en misschien niet lang meer te leven. “Mijn dagen zijn in Gods hand en daar kan geen ongeneeslijke ziekte iets aan veranderen. En God gebruikt me nog.” Optimistisch en gedreven om Gods grootheid te delen met jongeren. Wij spreken hem in juli 2022 voor een interview in ons magazine Bijbelvast dat gaat over Toeval of Ontwerp?.

Wat is je drive om te schrijven?
God komt tot ons in de Schepping en door Zijn Boek. Ik hoop dat door mijn boeken kinderen plezier krijgen in lezen. Lezen is het belangrijkste dat je leert in je leven. Je hebt het dagelijks nodig. Mijn boeken zijn een snelweg naar Lees-land, en ik hoop naar Gods Boek – de Bijbel.

Wat wil je de jongere generatie meegeven?
Ik schrijf om jongeren mee te geven waar het écht om gaat! Vertrouw op God! Verdiep je al jong in Gods Woord. Daar heb je je leven lang plezier van. Je kunt God niet vroeg genoeg leren kennen. Maar misschien vind je de Bijbel niet altijd makkelijk. Daarom ben ik heel blij dat er organisaties als Logos Instituut bestaan. Zij willen je helpen om lastige vragen te beantwoorden, op een bijbelgetrouwe manier.

Welke rol speelt het thema van dit nummer in jouw leven?
Je kunt God leren kennen door de Bijbel, maar je kunt Hem aan het werk zien in de natuur. Zelfs in deze wereld die onder de vloek ligt, een wereld met kennis van goed en kwaad. Heel mooi vind ik het voorbeeld van een eikenblad. Probeer nog precies zo’n blad te vinden. Onmogelijk! Geen twee eikenblaadjes zijn precies gelijk. En dat geldt zelfs voor ieder grassprietje. Alles wat God maakt is uniek. Aan de andere kant is het evenwicht zo broos. Er hoeft bij de celdeling maar een kleinigheidje mis te gaan en je hebt kanker. 

Je kunt God niet vroeg genoeg leren kennen.

Wat zou je op het gebied van God als Ontwerper aan de jeugd mee willen geven?
Stel je vertrouwen op de Heer je God, want in Zijn hand ligt heel je levenslot. God heeft alles in de hand. Ook jouw leven. Velen zeggen: Eerst zien dan geloven! Nee, het is net andersom! Geloof het eerst maar eens, dan ga je de dingen zien! God werkt in je leven, maar soms heel anders dan je denkt of verwacht of leuk vindt. God weet wel waar Hij mee bezig is.

Bert Wiersema schrijft sinds 2022 voor onze jeugdpagina www.logos.nl/kids. Via zijn website www.bertwiersema.nl kun je contact met hem opnemen als je opmerkingen of tips hebt over zijn kinderartikelen. 

Bijbelvast
Bijbelvast september 2022 7Dit artikel ‘Interview met Bert Wiersema’ is eerder gepubliceerd als poster in het septembernummer van ons kwartaalmagazine Bijbelvast. Wil je hier meer over weten of je aanmelden voor een gratis abonnement? Bezoek www.logos.nl/bijbelvast.

 

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!