Introductie Gotquestions.org

by | okt 15, 2021 | Recensie

De meeste mensen stellen dagelijks een paar vragen aan Google. Hoelang moet je aardappels koken? Wie is de president van Frankrijk? Wat betekent ‘amicaal’? Meestal weet Google onze vragen wel te beantwoorden. Wist je dat er ook zo’n website bestaat die allerlei vragen beantwoord over het christelijke geloof? Op de website van Got Questions vind je 660.000+ vragen & antwoorden over het christelijke geloof. Een aanrader!

Over de jaren heb ik heel wat antwoorden op gotquestions.org gezocht en gevonden. Waar ik persoonlijk de website het meest voor gebruik is om antwoorden te zoeken op vragen die andersgelovigen of critici mij stellen. Bijvoorbeeld: Waar vind je de drie-eenheid in de Bijbel? Bad Jezus tot Zichzelf toen Hij tot God de Vader bad? Waarom zijn er verschillende versies van de Bijbel als de Bijbel door God geïnspireerd is? Vragen waarover ik nog nooit op die manier heb nagedacht of waarvan ik niet weet hoe ik een antwoord kan verwoorden.

Tegenwoordig zijn antwoorden van Got Questions vertaald in ongeveer 175 talen. Ideaal voor als je iets uit wilt leggen aan iemand die geen of weinig Nederlands spreekt. Nederlandse vragen en antwoorden zijn te vinden op www.gotquestions.org/nederlands. Jammergenoeg zijn er nog niet voor elke taal evenveel vragen & antwoorden beschikbaar, maar daar wordt wel blijvend aan gewerkt.

Aanrader

Logos Instituut beveelt de website gotquestions.org van harte aan voor het zoeken naar antwoorden die het christelijke geloof verdedigen of uitleggen.

De ervaring van Logos Instituut is dat Got Questions Ministries zowel Bijbelgetrouwe als begrijpelijke antwoorden geeft en de wetenschap serieus neemt. De stichting gaat uit van de onfeilbaarheid van de Schrift en een recente schepping in 6 dagen.

Serie op www.logos.nl

De komende tijd publiceert Logos Instituut een serie met artikelen afkomstig van qotquestions.org. De komende weken verschijnt er elke maandag een artikel rondom het thema ‘Jezus Christus, de Zoon van God’.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!