Is de Bijbel echt waar?

by | dec 6, 2017 | Apologetiek, Bijbel, Onderwijs, Theologie

Ik vind het een leuk klein boekje. Vaak vind ik met boeken rond dit onderwerp dat ze nogal eens lastig zijn. Het boekje is in verhaalvorm geschreven. Dat maakt het erg boeiend.

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af rondom Opal University waar eerstejaarsstudent Nick een college godsdienstwetenschappen bij professor Peterson volgt. Tijdens de eerste les brengt professor Peterson de betrouwbaarheid van de Bijbel in twijfel. Nick gaat hier moedig tegenin. Maar de professor komt met een aantal argumenten naar voren waar Nick niet van terug heeft. Zijn geloof in God wordt aan het wankelen gebracht…

Wat vind ik van dit boekje?

Is de Bijbel echt waar?

Wat ik sterk vind aan het boekje is dat het moeilijke vragen behandelt waar je als christen tegenaan kunt lopen. In het boekje is dit op de universiteit, maar het kan net zo goed op de middelbare school, op je werk, of op een verjaardag bij vrienden zijn. Het kan voor een christen die kritische vragen over de Bijbel krijgt bemoedigend zijn om te weten dat er doordachte antwoorden op deze vragen zijn. Dat de Bijbel meer is dan iets wat je maar moet geloven, maar dat het simpelweg gewoon waar is wat er in de Bijbel staat. En, dat dit te onderbouwen is. Is de Bijbel echt waar? bestaat uit 24 korte hoofdstukken. De meeste hoofdstukken bevatten een apart thema over de betrouwbaarheid van de Bijbel. Het boekje is prettig leesbaar en in eenvoudige taal geschreven. Citaten worden vermeld in een grijs vakje. Dit is overzichtelijk. De bronverwijzingen staan achterin in een lijst. Het is prettig dat de onderwerpen in het kort worden aangestipt. Het is goed om te weten dat het boekje niet diep op de onderwerpen in gaat. Het boekje is denk ik ook meer bedoeld om snel en simpel een overzicht te krijgen van een aantal belangrijke thema´s die rond het onderwerp ‘de betrouwbaarheid van de Bijbel’ spelen. Hierin vind ik dat Is de Bijbel echt waar? geslaagd is.

Conclusie

De indruk die Is de Bijbel echt waar? bij mij achterlaat is dat er goed nagedacht is over de betrouwbaarheid van de Bijbel. Het is niet alleen maar een geloven, maar dit geloof is ook te onderbouwen. Het kan de test van kritische vragen weerstaan. Ik raad dit boekje aan, aan christenen die meer willen weten over de betrouwbaarheid van de Bijbel. En in korte tijd, in gemakkelijke taal, een globaal overzicht willen hebben van een aantal argumenten hiervoor.

Dit boekje wordt ook in onze webshop te koop aangeboden.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!