Is de ouderdom van de aarde slechts bijzaak?

by | nov 15, 2018 | Nieuws, Nieuwsbrief, Onderwijs

Concluderend gaat het jonge-aarde-model niet alleen over bijbelse en theologische gegevens. Het biedt ook een plausibele verklaring voor de belangrijkste kenmerken van de afzettingsgesteenten op aarde. Natuurlijk zijn er vele andere geologische kenmerken die elk model van de geschiedenis van de aarde moet verklaren. Het bewijsmateriaal dat door jonge-aarde-creationisten wordt gepresenteerd laat zien dat het niet wetenschappelijk onredelijk is om verklaringen te zoeken in het jonge-aarde-raamwerk. Het trekt ook de betrouwbaarheid van de voor vast aangenomen dateringsmethoden, zoals radiometrische dateringen, in twijfel.”, dat schrijft Paul Garner in een artikel over de leeftijd van de aarde dat binnenkort verschijnt op de website van Logos Instituut.

Voor velen is de leeftijd van de aarde geen issue (meer). Het is toch boven alle twijfel verheven dat de aarde miljarden jaren oud is? Wee je gebeente als je dat wetenschappelijke dogma ter discussie stelt. Als wetenschapper ben je dan niet meer zeker van je baan en als gewone gelovige wordt je al snel versleten voor fundamentalist of idioot. Ook veel christenen geven aan zich niet druk te maken over de leeftijd van de aarde. ‘Waar maak je jezelf druk om? Het gaat toch om Jezus en het kruis? De leeftijd van de aarde is slechts bijzaak.’ Met Logos Instituut willen we laten zien dat het denken over de leeftijd van de aarde ertoe doet. Een miljarden jaren oude aarde tast de betrouwbaarheid van God en Zijn Woord aan en het maakt God tot hoofdverdachte in de zaak van miljoenen jaren van lijden, bloedvergieten en het verspreiden van ziekten. Het doet er wel degelijk toe hoe je denkt over de leeftijd van de aarde. Nemen we hierin Gods Woord serieus of vertrouwen we liever op menselijk verstand en menselijke redenaties? Laten we de handschoen oppakken, samen de gelederen sluiten en de wereld laten zien wat van waarde is.

Paul Garner

Om jong en oud toe te rusten en argumenten mee te geven betreffende de ouderdom van de aarde organiseren wij congressen en nodigen wij sprekers uit. Volgende week is de geoloog Paul Garner in Nederland. Met hem organiseren wij een driedaagse tournee door Nederland. We hebben een drietal publieke bijeenkomsten ingepland, daarnaast bezoekt hij enkele scholen en is er een besloten geologiebijeenkomst over de zondvloedgrens. Bekijk hieronder het programma.

Donderdag 22 november 2018: Een spreekbeurt in Bilzen over de ouderdom van de aarde.
Vrijdag 23 november 2018: Een spreekbeurt in De Bilt over de ouderdom van de aarde (engelstalig, er is geen vertaling aanwezig).
Zaterdag 24 november 2018: Aanwezig op de besloten geologiebijeenkomst met een bijdrage over de zondvloedgrens (engelstalig, er is geen vertaling aanwezig). Ieder die met ons staat en zich verdiept in de geologie (professioneel of als amateur) wordt van harte uitgenodigd.
Zaterdag 24 november 2018: Een spreekbeurt in Koog aan de Zaan over de ouderdom van de aarde.

De toegang voor deze evenementen is gratis. Graag wel aanmelden zodat wij weten hoeveel stoelen we klaar moeten zetten.

Geologiereis naar Hongarije

We kunnen u nu meer informatie geven over de geologiereis naar Hongarije. Lorens Knap (Hongarije Holidays) en Jan van Meerten (Logos Instituut) leiden de reis naar en door dit prachtige land. Bovenstaande foto is in de grotten van Aggtelek gemaakt. Schrijf je in en ontdek het catastrofale verleden van dit land.

Materiaal

Er is veel materiaal beschikbaar als het gaat om algemene geologie en de ouderdom van de aarde. Zo is er een dvd die de radiometrische dateringen ter discussie stelt. En wordt door een andere dvd een kader geboden voor een bijbelse ouderdom. Voor kinderen is het vijfde deel van de antwoordenboekjes voor kids geschikt. Gert-Jan van Heugten schreef een boekje voor jongeren over dit heikele thema. Wie meer diepgang wil kan dat vinden in het boek van Ariël Roth. Bekijk ook de dvd van Stef Heerema over hoe de zondvloed zichtbaar is in de Nederlandse ondergrond of bezoek de website van Hans Hoogerduijn over Alpengeologie. Er valt meer te noemen maar kijkt u daarvoor rustig rond in onze webshop.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!