Je geeft je pincode of bankpas toch ook niet zomaar!

by | dec 7, 2015 | Ethiek, Relaties en seksualiteit

Wie kent niet de reclame van AXE? Deodorant en doucheschuim waarvan de reclame in niets wijst op het fris houden van je lichaam. Nee, de boodschap is, dat als je deze producten gebruikt, dan komen de vrouwen op je af als vliegen op de stroop. Je wordt daarmee onweerstaanbaar voor het andere geslacht.

SOL_LEEF_SPECIAL_HR

“We bidden dat deze brochure een handreiking mag zijn aan jong en oud om op een gezonde manier naar seksualiteit en relaties te kijken.”

In de muziekwereld speelt dit al veel langer. Degene die de meest uitdagende videoclip maakt, weet zich gegarandeerd van de hoogste kijkcijfers. Scoren in de media gebeurt op basis van lust. Liefde en seksualiteit worden losgekoppeld van elkaar. Terwijl deze twee juist onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Jongens en meisjes reageren verschillend bij het zien van bloot. Ook kleding wordt verschillend ervaren. Voor de één is het uitdagend en spannend, terwijl de ander dit alleen maar ziet als een met de heersende mode meegaan. Niet verwonderlijk dat jongeren in de war raken, omdat ze op een verkeerd spoor worden gezet. Deze Leef-special gaat in op het verschil tussen jongens en meisjes, op de gevolgen van aanraking en seksuele contacten. We kijken ook hoe God het bedoeld heeft. Zodat jongeren toegerust worden op het gebied van liefde en seksualiteit. Deze twee loskoppelen kan niet, dat blijft namelijk niet zonder gevolgen.

Enige tijd geleden kwam er een hulpvraag bij Schreeuw om Leven hulpverlening binnen waarbij de vrouw van rond de dertig echt verontwaardigd was dat juist zij zwanger was geworden. Ze had nog zo goed uitgekeken. De eerste vijf keer was ze alleen maar uit geweest met haar vriend en de zesde keer belandde ze pas in bed met hem. Ze was echt niet over één nacht ijs gegaan, vertelde ze. Onze maatschappelijk werkster reageerde: “Heb je hem ook je bankpas met je pincode gegeven?” “Nee, natuurlijk niet, je geeft toch niet zomaar je pincode aan een ander!” Maar het intiemste van haarzelf gaf ze al weg na vijf avonden stappen… En steeds vaker gebeurt het al een eerste avond.

We bidden dat deze brochure een handreiking mag zijn aan jong en oud om op een gezonde manier naar seksualiteit en relaties te kijken. Ware Liefde wacht, de Bruidegom wacht op Zijn bruid. Hier wil de Heere Zijn zegen aan verbinden. Een Bijbelse relatie heeft toekomst!

De genoemde brochure is online te raadplegen via deze link. Wilt u gratis gedrukte exemplaren bestellen dan kunt u dit via deze link aangeven.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!