‘Kan de overheid kinderen alsjeblieft beschermen tegen idioten die menen dat mensen en dino’s samenleefden?’

by | jun 25, 2016 | Nieuws

‘Kan de overheid kinderen alsjeblieft beschermen tegen idioten die menen dat mensen en dino’s samenleefden?’

Dit kreeg de medewerker van Logos Instituut deze week toegevoegd op Twitter. Hij had namelijk in het Nederlands Dagblad een artikel geschreven naar aanleiding van de Albert Heijn (AH) actie met dinoplaatjes. Zijn conclusie was: onze verre voorouders zouden de dinoplaatjes herkend hebben omdat die enorme beesten ooit rondliepen, samen met mensen. Dit artikel veroorzaakte een hoop deining onder de atheïsten en ook bij theïstisch evolutionisten. Een atheïstische wetenschapper uit Delft vond dat ‘de overheid kinderen moet beschermen tegen idioten die menen dat mensen en dino’s samenleefden’. Hiermee zien we dat het nogal gevoelig ligt om tegen het standaardreferentiekader in te gaan. Als dino’s en mensen werkelijk samengeleefd hebben dan moet het complete referentiekader van de naturalist op zijn kop. Enkele rauwe internetblogs grepen de gelegenheid aan om hun vitriool te spuien. De andere kant was: er kwamen veel positieve reacties van christenen die blij waren met een tegengeluid. Het sitebezoek van Logos.nl schoot omhoog en de ervaring leert dat een deel van de bezoekers terug blijft komen!

Om kinderen toe te rusten en op te bouwen lanceren we vandaag een nieuwe website die u kunt vinden via www.dinodino.nl. Deze website geeft kinderen die gefascineerd zijn geraakt door dinosauriërs via de plaatjesactie van de AH, een beter beeld van de ware geschiedenis van deze enorme beesten. Op initiatief van enkele christenen die werden getroffen door het hoge gehalte van evolutionistisch gedachtegoed van de AH-actie, heeft Logos Instituut een nieuwe website opgezet. Het is de bedoeling dat de site ook na afloop van de AH-actie in de lucht blijft en verder wordt uitgebouwd.

Kinderen vinden op de fraai ontworpen website clips, informatie en gratis (en bijna gratis) boeken en DVD’s. Ook voor volwassenen en oudere kinderen wordt er informatie gegeven. Douwe Tiemersma, een van de initiatiefnemers: ”Dinosauriërs worden altijd gekoppeld aan miljoenen jaren en evolutie en dat zie je bij Freek en AH ook. Kinderen van ouders die willen vasthouden aan de historie van de Bijbel kunnen in problemen komen omdat dat niet te rijmen lijkt met de bijbelse schepping. In plaats van een protest wilden we een positieve actie, waarbij mensen ook zelf iets kunnen doen.”

Wilt u ons blijven ondersteunen met uw gebeden en uw gaven? Kent u nog meer mensen die het werk van Logos Instituut kunnen en/of willen ondersteunen? Stel ze dan op de hoogte van Logos Instituut. Onze collecte-kaart is via deze link te downloaden.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!