In de volgende hoofdstukken vind je telkens deze gegevens over een Bijbelboek: de betekenis van de naam, de schrijver, de tijd van ontstaan, wat kan ik erin vinden en een passage om stille tijd mee te houden uit dat Bijbelboek. Soms volgen er ook nog andere gegevens. De bedoeling is, dat je je Bijbel beter leert kennen. Voor heel wat christenen zijn grote delen van de Bijbel bijna onbekend terrein. Ik hoop, dat deze kennismaking met de Bijbelboeken je ook ertoe aanzet om verder te lezen in de Bijbelboeken die aan de orde zijn geweest. De oudste Christenen, onmiddellijk na het Nieuwe Testament, kenden heel hun Bijbel zeer goed. Wij zouden een voorbeeld aan hen kunnen nemen. Kennisnemen van feitelijkheden rond de Bijbel is in onze tijd nuttig. Buitenstaanders stellen ons vragen over het ontstaan van de Bijbel en dan is het nuttig op de hoogte te zijn. Voor onszelf maakt het de zaak alleen maar levendiger. Ik wens je Gods zegen bij het verwerken van de stof. Ik sta open voor vragen en aanvullingen.
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Volg ons op Facebook
Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen zijn? Like onze pagina op Facebook. Anderen ook uitnodigen ons te volgen? Share (deel) onze pagina.
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.