Van kikker naar prins…

by | mrt 7, 2017 | Nieuws, Onderwijs, Persbericht

In het hemelvaartsweekend organiseren De Betteld en Logos Instituut in samenwerking met Weet Magazine en Schreeuw om Leven een groot congres over geloof, de Bijbel, leven en wetenschap. Het tiental sprekers dat aan bod komt beschouwt de Bijbel als dé bron voor het leven. Het congres biedt antwoorden op levensvragen zoals: Waar kom ik vandaan?, Waarom ben ik hier? en Waar ga ik naartoe als ik sterf?

Het congres is ook bedoeld voor mensen die nog niet zoveel weten van deze levensvragen en niet zo veel hebben met het jargon van de wetenschappers, maar wel op zoek zijn naar antwoorden over deze levensvragen. De thema’s die aan bod komen zijn ‘geloof en wetenschap’, ‘schepping of evolutie’, seksualiteit, euthanasie, abortus en theologie. Bij elke lezing is de Bijbel het uitgangspunt. Op het congres spreken o.a. Douwe Tiemersma, Stef Heerema, Jan van Meerten en Frans Gunnink. Meer informatie is hier en hier te vinden.

Er zijn mensen die het Bijbelse geloof inruilen voor een geloof in gemeenschappelijke afstamming van alle diersoorten en een geloof dat het bestaan van God ontkent. Dit terwijl deze theorie op haar retour is en er talloze argumenten zijn tegen deze denkwijze. Door wetenschappers worden steeds meer argumenten gevonden voor een intelligent ontwerp door God de Schepper van het leven.

Ook op het gebied van abortus en euthanasie is er het nodige te zeggen. Wisselende seksuele contacten zijn minder onschuldig dan door de maatschappij wordt voorgesteld. Op het congres zullen argumenten langskomen die de luisteraar houvast geven in deze tijd.

Het congres over Bijbel & Wetenschap wordt gehouden van 24 – 28 mei (hemelvaart) op vakantiepark De Betteld te Zelhem. Opgave: www.betteld.nl/hemelvaart2017. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar: info@logos.nl of info@debetteld.nl.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!