Kritische weging evolutie ontbreekt

by | sep 9, 2017 | Biologie, Onderwijs, Theologie

Christelijk Nederland is in de ban van En de aarde bracht voort, het nieuwe evolutieboek van theoloog Gijsbert van den Brink. Hierin probeert hij het christelijk geloof in overeenstemming te brengen met de evolutietheorie. Maar is dat wel nodig?

‘In zijn synthese van de Bijbel en evolutie gaat prof. Gijsbert van den Brink voorbij aan de wetenschappelijke bezwaren die zijn in te brengen tegen de evolutietheorie’ reageert het Logos Instituut in het Reformatorisch Dagblad.1 Van den Brink besteedt het grootste gedeelte van zijn boek aan het beantwoorden van de vraag of de evolutietheorie samen kan gaan met het christelijk geloof. Zijn uitgangspunt is dat evolutie een voldongen feit is. Dat uitgangspunt stelt Logos ter discussie.

Voor het artikel heeft Logos-medewerker Jan van Meerten de hulp ingeroepen van negen biologen. Ze benoemen verschillende problemen met de evolutietheorie. Zo wijzen ze er bijvoorbeeld op dat mutaties in het DNA geen nieuwe genetische informatie leveren, maar juist het DNA kapotmaken. Dat werkt dus precies de verkeerde kant op voor evolutie.

Benieuwd wat er nog meer te melden is over En de aarde bracht voort? Logos Instituut houdt een overzicht bij.2

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.

Voetnoten

  1. https://www.rd.nl/opinie/kritische-weging-evolutietheorie-ontbreekt-bij-prof-gijsbert-van-den-brink-1.1416896 zie ook de uitgebreidere versie via: https://logos.nl/universele-gemeenschappelijke-afstamming-waarschijnlijk-juist/.
  2. https://logos.nl/en-aarde-bracht-voort-christelijk-geloof-en-evolutie/.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!