Laten christenen zich massaal verzetten tegen abortus

by | dec 24, 2015 | Ethiek

Het is hoog tijd dat christenen en andere verdedigers van het leven de gelederen sluiten en zich eensgezind keren tegen abortus, betoogt Kees van Helden.

Mary Doe, lid van The Satanic Temple in de Amerikaanse stad Saint Louis, heeft onlangs een rechtszaak aangespannen tegen de staat Missouri. Doe stelt dat zij door de aanpassing van de abortuswet beperkt wordt in haar geloofsuitoefening. Het overtreden van alle Bijbelse geboden en verboden is de ultieme geloofsbeleving van de Amerikaanse. Het zesde gebod is volgens Doe het lastigste. Via het uitvoeren van een abortus kan The Satanic Temple echter ook het zesde gebod op legale wijze overtreden. De abortuswet maakt het immers mogelijk om ‘legaal’ een kind, een mens, te vermoorden. Met andere woorden: door de abortuswet worden er kinderoffers gebracht met goedkeuring van de staat.

tiener_zwanger.sol

“Steeds meer christenen staan open voor abortus. Zij zien het bijvoorbeeld als een oplossing bij verkrachting of een ernstige handicap. Abortus wordt niet altijd meer gezien als moord op een mens.”

De leden van The Satanic Temple stellen met hun wens expliciet dat het bij een abortus gaat om het vermoorden van een kind. Zij geven exact aan wat abortus is: het vermoorden van ongeboren leven, een kind, een mens.

Terroristen

Deze maand dient er een rechtszaak van Planned Parenthood tegen de staat Louisiana, omdat die staat de subsidie heeft stopgezet aan de abortusklinieken van Planned Parenthood. De subsidie werd beëindigd nadat bekend werd dat er in deze abortusklinieken miljoenen worden verdiend met de verkoop van lichaamsdelen van geaborteerde kinderen. De zaak kwam rollen na het uitbrengen van een film door prolife­filmmakers. Met verborgen camera’s brachten zij allerlei mistanden aan het licht (RD 29-8).

De Amerikaanse president Obama heeft door middel van een schrijven publiekelijk zijn steun toegezegd aan Planned Parenthood. De Amerikaanse presidentskandidate Hillary Clinton bestempelt prolifers, zoals de makers van de films die deze verwerpelijke praktijken aan het licht brachten, zelfs als terroristen.

De tentakels van Planned Parenthood reiken tot in Nederland. D66-Europarlementariër In ’t Veld onderhoudt nauwe banden met Planned Parenthood. De organisatie verschaft haar informatie om het Europese Parlement te kunnen voorzien van pro-abortusadviezen.

De directeur van de Nederlandse CASA-abortusklinieken, Bert van Herk, is sinds 2011 lid van de Governance Council van de International Planned Parenthood Federation, de wereldwijde koepelorganisatie van Planned Parenthood. Hij omschrijft Planned Parenthood als „een ngo die wereldwijd werkt aan het bevorderen van seksuele en reproductieve rechten en gezondheid”, zo stond te lezen op zijn LinkedInprofiel. Deze tekst heeft hij recentelijk verwijderd.

Op het profiel van Van Herk werd ook een voorlichtingssite voor jongeren gepromoot: mindyourownlife.nl. Als een kind jonger is dan zestien jaar, is het in Nederland nog steeds verplicht om bij een abortus een van de ouders en de huisarts te informeren. Op de site wordt uitgelegd hoe je op een legale manier deze regel kunt omzeilen.

Eicellen

schreeuw_om_leven.imagebase

“Het wordt tijd dat christenen en andere verdedigers van het leven de gelederen sluiten, samen op de knieën gaan en God smeken om afschaffing van deze gelegaliseerde volkerenmoord.”

De VPRO heeft op 13 mei de documentaire ”De volmaakte mens” uitgezonden. In de documentaire wordt een koelkast in beeld gebracht met daarin buisjes met geaborteerde kinderen. Deze geaborteerde kinderen worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. In het Leids Universitair Medisch Centrum wordt bijvoorbeeld door de Portugese wetenschapper Susana Chuva de Sousa Lopes onderzoek gedaan naar de eicellen bij een geaborteerd meisje van ongeveer tien weken (!). Alle eicellen voor de rest van het leven van een vrouw zijn dan al aanwezig, zo blijkt.

Is een geaborteerde vrucht van bijvoorbeeld tien weken al een mens? Er is over die vraag heel wat gediscussieerd. Is het wel of geen leven? Is het wel of geen kind? De satanskerk, de wetenschap en de abortusklinieken weten het antwoord op deze vraag heel erg goed.

Geestelijke strijd

Het is goed om te beseffen dat, als het gaat om abortus, er sprake is van een wijdvertakte geestelijke strijd. In een leger moeten de soldaten schouder aan schouder staan en gericht zijn op hetzelfde doel. Als er soldaten zijn die heulen met de vijand, ondermijnt dat de slagkracht van het leger. Daar zit in Nederland ons probleem.

Steeds meer christenen staan open voor abortus. Zij zien het bijvoorbeeld als een oplossing bij verkrachting of een ernstige handicap. Abortus wordt niet altijd meer gezien als moord op een mens.

Het wordt tijd dat christenen en andere verdedigers van het leven de gelederen sluiten, samen op de knieën gaan en God smeken om afschaffing van deze gelegaliseerde volkerenmoord.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!