Evolutionisten die zichzelf christen noemen doen hun beklag over het gegeven dat de kerken waar zij zich thuis voelen leeglopen. Een artikel waarin ik aantoon dat zij in belangrijke mate bijdragen aan de vrije val vinden ze onwaar en slecht onderbouwd. Onlangs werd ik hiermee geconfronteerd. De emoties speelden daarbij hoog op.

Zij verdedigen dat de god van de evolutie dezelfde is als de God van de Bijbel. Toch is het verschil evident. Waar God eigenhandig schreef in zes dagen geschapen te hebben, claimt de god van de evolutie er bijna 14 miljard jaren mee te hebben aangerommeld.

Persoonlijk gruwel ik van de god van de evolutie. Ik moet er niet aan denken met deze afgod de eeuwigheid door te brengen. Stel je eens voor. Al miljarden jaren aan het klooien met genetisch materiaal. Zonder een ideaal te hebben verwezenlijkt. En dan straks voor eeuwig de vrije hand? Brrr. Logisch dat de afschuw ook doordringt in kerken waar deze afgod geëerd wordt. Die lopen leeg als een malle. Sinds het Darwinjaar in 2009 zijn de protestantse kerken hierdoor al zo’n half miljoen mensen kwijtgeraakt. En het komende decennium voorspelt niet veel goeds, omdat het vertrouwen in de God van de Bijbel nog verder is afgenomen.

De god van de evolutie ontkent de Bijbelse zondvloed en claimt als bewijs voor evolutie alle aardlagen en fossielen die tijdens die vloed zijn afgezet. Gekker moet het niet worden, zou je denken. Maar, het kan nog erger. Want, waar we in de Bijbel lezen dat de dood is gekomen als gevolg van de zonde, na de goede schepping, blijkt de god van de evolutie de dood als scheppingsinstrument te hebben ingezet. Al sinds miljarden jaren voor de zondeval.

Het is duidelijk dat de god van de evolutie liegt over het begin. Bovendien is hij, binnen zijn eigen evolutietheorie, een moordenaar vanaf het begin. Jezus Christus verklaarde in Johannes 8 vers 44: “De duivel wilde vanaf het begin de mensen doden. Hij is niet te vertrouwen, want er is geen waarheid in hem. Hij kan niet anders dan liegen. En hij zorgt er ook voor dat mensen liegen.”

Deze tekst spreekt voor zich, lijkt me. Het is dus de duivel die mensen verleidt te geloven in de evolutietheorie. Net zoals de farizeeërs en schriftgeleerden tegen Christus te hoop liepen, is het ook nu de kerkelijke elite die de leugen omarmt. Met leeglopende kerken tot gevolg.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!