Lezing Benno Zuiddam over de schepping in Opheusden

by | apr 11, 2018 | Evenement, Onderwijs

Op 16 april 2018 is er een speciale gast in het dorp Opheusden. De theoloog en classicus prof. dr. Benno Zuiddam is helemaal vanuit Tasmanië overgevlogen om te spreken over het overbekende en aloude thema: Genesis: feit of fictie? Hij spreekt vanaf half 8 in De Notenbalk te Opheusden. De ingang van De Notenbalk is bereikbaar via de achterzijde van de parkeerplaats bij de Albert Heijn (Swaenenstate 4).

Kun je in dit tijdperk nog wel geloven dat Genesis historisch betrouwbaar is? De theorie van universele gemeenschappelijke afstamming (beter bekend als de evolutietheorie) is toch boven alle twijfel verheven? Is de Bijbel niet een boek uit de primitievere bronstijd en daarmee sterk verouderd? Jan van Meerten, organisator van het evenement: “Er zijn veel argumenten te geven voor de historische betrouwbaarheid van Genesis. De Bijbel geeft ook voor mensen vandaag verrassende inzichten. Valt dit geloof te rijmen met universele gemeenschappelijke afstamming? Dat soorten veranderen staat niet ter discussie. Maar dat alle soorten één universele gemeenschappelijke voorouder hebben is onbewezen naturalistische natuurfilosofie. Tegen deze natuurfilosofie zijn talloze argumenten aan te voeren.” De toegang is gratis, wel zal er een collecte gehouden worden om de onkosten te bestrijden. Een mail naar Logos Instituut, [email protected], waarin u kort aangeeft te willen komen wordt op prijs gesteld. Aanmelden kan ook via deze link.

Dit bericht verscheen eerder in Het Gemeente Nieuws. De officiële bronvermelding luidt: Anoniem, 2018, Lezing Benno Zuiddam, Het Gemeente Nieuws 17 (15): 27.

M
"

Artikelen

Artikelen