Logos Instituut benoemt Kees van Helden tot directeur

by | aug 7, 2021 | Nieuws, Persbericht

Kees van HeldenLogos Instituut heeft per 1 augustus 2021 Kees van Helden aangesteld als directeur. Met deze benoeming verwacht het bestuur een belangrijke stap te hebben gezet in de verdere ontwikkeling van de organisatie. Logos Instituut is de afgelopen jaren sterk gegroeid en heeft als doel om heldere antwoorden te geven op grote vragen over Bijbel, geloof en wetenschap. In de praktijk betekent dat het helpen van mensen die zoeken naar antwoorden en ondersteunend materiaal beschikbaar te stellen rond de betrouwbaarheid van de Bijbel. Logos is actief via de website logos.nl, het magazine Bijbelvast en lezingen en congressen. Logos werkt actief samen met organisaties die hetzelfde doel nastreven.

Buiten Kees van Helden telt Logos nog drie medewerkers, een gemotiveerd team van vrijwilligers en een actief meewerkend bestuur. Jan van Meerten, medewerker van het eerste uur van Logos, is deze zomer in goed overleg uit dienst getreden. Hij keert terug naar het primair onderwijs en zal daarnaast nog actief zijn als spreker en met zijn eigen congres, iets waar Logos hem actief mee zal blijven ondersteunen.

Kees van Helden is in het verleden nauw betrokken geweest bij een voorloper van Logos Instituut. Hij was daarnaast mede-initiatiefnemer van de landelijk verspreide Darwinfolder in 2009 en het succesvolle christelijke populair-wetenschappelijk tijdschrift Weet Magazine. Voorheen werkte Kees van Helden als directeur voor de pro-lifeorganisatie Schreeuw om Leven, waar hij eerder dit jaar vertrok.

Douwe Tiemersma, bestuurslid van Logos: “Met Kees van Helden keert in feite een van de initiatiefnemers van Logos terug in de organisatie, en nu als leidinggevende. Wij zijn dankbaar dat hij deze stap heeft willen zetten en kijken uit naar de toekomst. Kees van Helden brengt een berg aan ervaring met zich mee en zal Logos – onder Gods onmisbare zegen en samen met alle andere betrokkenen – hopelijk naar een volgend niveau kunnen tillen. Wij zijn blij met wat Jan van Meerten heeft kunnen betekenen in de pioniersfase van Logos, de afgelopen jaren, en hopen verder met hem samen te werken.”

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!