Logos Instituut deze zomer op De Betteld en een wijziging in het personeelsbestand

by | jul 9, 2021 | Nieuwsbrief

De zomervakantie staat weer voor de deur. Regio Noord heeft vandaag vakantie gekregen en de andere regio’s zullen de komende weken vrij krijgen. Wellicht gaat u deze vakantie naar het buitenland of blijft u in Nederland? Wij zijn deze zomer op het vakantiepark De Betteld te Zelhem (Achterhoek). Op zes maandagavonden houden wij lezingen over het thema ‘geloof en wetenschap’. De toegang is gratis. Een mooie avond in de Achterhoek beleven? Altijd welkom! Het programma staat hieronder.

Programma

12 juli 2021: Klaas Roos – Adam of Aap: Waar komen we vandaan? (informatie)

19 juli 2021: Chris Develing – Abortus: de beste oplossing? (informatie)

26 juli 2021: Jan van Meerten – De zondvloed, een ramp van wereldwijde omvang. (informatie)

9 augustus 2021: Ilanah Pruis – Zijn wij ons brein? (informatie)

16 augustus 2021: Stef Heerema – Schepping, zondvloed, plaattektoniek en fossielen. (informatie)

23 augustus 2021: Gert-Jan van Heugten – Platte aarde: feit of fictie? (informatie)

Wijziging in het personeelsbestand; afscheid Jan van Meerten

Na een pioniersfase van meer dan vijf jaar, waarin Jan van Meerten met grote inzet en toewijding Logos Instituut mede vorm heeft gegeven, treedt hij per 1 augustus in goed overleg uit dienst bij Logos Instituut. Logos Instituut is in een volgende fase beland en zal op korte termijn meedelen hoe in de ontstane vacature zal worden voorzien. De gesprekken hierover zijn in een vergevorderd stadium. Logos beschikt op dit moment over een team van drie vaste medewerkers en een gemotiveerd team van vrijwilligers.

Jan van Meerten keert terug naar het primair onderwijs en zal daarnaast nog actief zijn als spreker. Verder blijft Jan ook nog congressen organiseren, zoals hij ook al deed voordat hij bij Logos begon, iets waarin Logos hem van harte zal ondersteunen. Logos Instituut en Jan van Meerten kijken met dankbaarheid terug op de afgelopen jaren.

Douwe Tiemersma, bestuurslid van Logos: “Toen Jan eind 2015 begon bij Logos waren we net begonnen en was er hoegenaamd niets. Nu staat er een organisatie die congressen organiseert, spreekbeurten verzorgt, actief is op sociale media en heeft Logos een rijkgevulde website met zo’n 2500 artikelen. Het bestuur en medewerkers zijn Jan van harte dankbaar hoe hij de stichting naar een volgend niveau heeft getild. Zonder zijn tomeloze inzet voor Logos was dit niet mogelijk geweest. Een organisatie van de grond tillen kost veel en is niet altijd makkelijk geweest. Wij wensen Jan Gods zegen bij de volgende stappen die hij zet en zullen hem graag blijven steunen.“

Jan van Meerten: “Logos Instituut staat op de kaart en gaat nu een nieuwe fase in. Dat betekent dat het tijd is voor verandering en dus gaan we in goed overleg uit elkaar. Ik voelde al langer de trek terug naar het onderwijs en dat de mij van God gegeven tijd bij Logos Instituut erop zit. Ik ben het bestuur dankbaar voor de wijze waarop we dit vertrek samen hebben kunnen realiseren. Ik wens het bestuur en de (binnenkort oud-) collega’s Gods zegen toe in al hun werkzaamheden.”

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!