Oorsprongsdogma’s ter discussie

Luxe hotels met uitgebreide, alleen vegetarische, maaltijden. Kosteloze deelname aan het achtdaagse congres voor alle 300 à 400 aanwezigen. Zelfs bezoeken aan de Grand Canyon en Bryce Canyon waren inbegrepen. De Amerikaanse Faith & Science Council (F&SC) moet een budget hebben gehad van minstens honderdduizenden dollars. Het achtdaagse congres van F&SC werd afgelopen zomer georganiseerd… Read more »

Persbericht ‘Wat is de mens? Adam, Alien of aap’

—–Persbericht—– Boekpresentatie Logos Instituut i.s.m. Uitgeverij Maatkamp De Bilt, 22 januari – Op 23 februari 2018 zal Logos Instituut samen met Uitgeverij Maatkamp in De Bronckhorsthoeve te Brummen een boekpresentatie organiseren rond de Nederlandse vertaling van een nieuw boek van prof. dr. Edgar H. Andrews. De titel van het boek luidt: Wat is de mens?… Read more »

Gijsbert van den Brink en Mart-Jan Paul debatteren over schepping en evolutie

Op 24 januari 2018 vindt er op de CHE een thema-avond plaats! Het thema is: schepping en evolutie. Over dit onderwerp zullen dr. Gijsbert van den Brink en dr. Mart-Jan Paul hun visie delen. De avond is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in dit onderwerp. Dit thema heeft de afgelopen maanden volop in de… Read more »

Wetenschap in de Bijbel?

De Bijbel zou wetenschappelijke kennis over het gezonde leven en voor andere zaken geven. In de film ‘Moderne wetenschap in de Bijbel’ wordt een poging gedaan dit aan te tonen en dat dit ook ‘wetenschap’ genoemd kan worden. Maar ook dat die ‘wetenschap’ van belang kan worden als na een catastrofe onze beschaving wegvalt. Hoe… Read more »

Geloof is de sleutel tot kennis

Waar komen wij vandaan? Waarom zijn wij hier? Waar gaan wij naartoe als wij sterven? Dit zijn levensvragen waar elk mens een antwoord op wil hebben. Deze vragen komen ook aan bod op het aprilcongres van Logos Instituut. Waar komen wij vandaan? Zijn wij voorgekomen uit de materie door een ‘toevallig’ evolutieproces of zijn we… Read more »

“Dit boekje is een hulp om de Here God beter te leren kennen en vertrouwen.”

In dit boekje geeft ds. Rob Visser een vers-voor-vers uitleg van de eerste 11 hoofdstukken van het boek Genesis. Al eerder schreef hij een boekje over de eerste drie hoofdstukken van dit Bijbelboek (R.J. Visser, Hoe God alles maakte, Van Berkum, 2007). Dit nieuwe boek biedt een uitbreiding daarvan. Het is geschreven vanuit de overtuiging… Read more »

Dinoboek – aanbevolen door Logos Instituut

Een kijkje nemen in een dinosaurusei, ontdekken wat dino’s werkelijk aten, leren hoe dinosporen zijn gemaakt – het staat allemaal in dit prachtig geïllustreerde boek. Dinosaurussen voor kids vertelt als geen ander boek over de unieke wereld van dinosaurussen en hun ware geschiedenis. Het dinoboek wordt in onze webshop te koop aangeboden. Voetnotenisgenesishistory.com/faith-reason-earth-historyhttps://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.isgenesishistory.com/faith-reason-earth-historyhttps://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.isgenesishistory.com/faith-reason-earth-historyhttps://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.isgenesishistory.com/faith-reason-earth-historyhttps://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.isgenesishistory.com/faith-reason-earth-historyhttps://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.isgenesishistory.com/faith-reason-earth-historyhttps://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.isgenesishistory.com/faith-reason-earth-historyhttps://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.isgenesishistory.com/faith-reason-earth-historyhttps://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.isgenesishistory.com/faith-reason-earth-historyhttps://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.isgenesishistory.com/faith-reason-earth-historyhttps://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.isgenesishistory.com/faith-reason-earth-historyhttps://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.isgenesishistory.com/faith-reason-earth-historyhttps://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.isgenesishistory.com/faith-reason-earth-historyhttps://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.isgenesishistory.com/faith-reason-earth-historyhttps://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.

Pro-abortuslobby ontneemt het kind het recht op zelfbeschikking

Abortus is weer een thema, schrijft Christa Compas, directeur van het Humanistisch Verbond in Trouw (opinie, 10 januari). Dat is inderdaad juist. Abortus is een heel moeilijke keuze voor de vrouw die ze weloverwogen moet kunnen maken. Om een goede keuze te kunnen maken, is het noodzakelijk dat de vrouw beschikt over alle nodige informatie… Read more »

“Mijn advies is goudomrand. Een uitstekend boek!”

Een mooi boek, bestemd voor mensen met een wetenschappelijke belangstelling. Ingewikkelde materie weet Edgar Andrews in toegankelijke taal uit te leggen. Het boek is uitstekend vertaald en heeft een woord vooraf van Kees Roos, emeritus hoogleraar wiskunde aan de TU Delft. De auteur heeft de titel van zijn boek ontleend aan een favoriete vraag van… Read more »

opvoeding

DIERENTUINGIDSEN

Giraffe.kijken.pixabay Gaat u (met uw gezin) ook wel eens naar de dierentuin om uzelf daar te verwonderen over Gods schepping? Of mijdt u ze liever omdat u ze ziet als naturalistische bolwerken waar het naturalistische wereldbeeld als waarheid verkondigd wordt? Als u de dierenparken in het juiste perspectief (d.i. het christelijke wereldbeeld) ziet dan is het aan te moedigen om de dierentuinen te bezoeken. Logos Instituut bezig om elke dierentuin van een kleine gids te voorzien. Elke gids besteedt aandacht aan enkele dieren in het park en de meest opvallende op het naturalistische wereldbeeld gestoelde zaken. Klik hier voor de gidsenpagina.

 • Ga naar de logos webshop
  Ga naar de logos webshop

SPREEKBEURTEN

Wij bieden spreekbeurten aan voor mensen die tijdens ouderavonden, studiedagen en andere opvoedingsgelegenheden dieper op verschillende onderwerpen willen ingaan en hun kennis willen delen.

Voor de volgende onderwerpen zijn sprekers beschikbaar:
- Wat vertel ik de kinderen over geloof en wetenschap?,
- Hoe zit het Bijbelboek Genesis in elkaar?,
- Schepping of evolutie,
- Help, mijn kind gaat studeren?!,
- Historiciteit van de Bijbel
- en het ontstaan van de Bijbel.

DINODINO

dinosaur-966875_1280De website DinoDino is speciaal bedoeld voor kinderen en wil informatie geven over dino’s. Maar die informatie is anders dan dat er in de gewone boeken over dino’s staat. In die boeken is evolutie en miljoenen jaren de norm. Dat is niet ons uitgangspunt. Niet omdat we eigenwijs zijn, of ons afsluiten voor de wetenschap, maar omdat er genoeg aanwijzingen zijn dat dino’s en mensen samen op aarde hebben geleefd. Bezoek de website DinoDino.

BIMBAM

Het Christelijke kinderblad BimBam heeft in 2016 een speciaal themanummer over de schepping gemaakt. Wij danken de uitgever (Christelijke Tijdschriften B.V.) hartelijk dat we het mogen plaatsen op onze website. Wil jij ook meer weten over de schepping? Klik dan hier om het blad te bekijken. Veel lees- en puzzelplezier!

Voetnoten

 1. isgenesishistory.com/faith-reason-earth-history
 2. https://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.
 3. isgenesishistory.com/faith-reason-earth-history
 4. https://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.
 5. isgenesishistory.com/faith-reason-earth-history
 6. https://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.
 7. isgenesishistory.com/faith-reason-earth-history
 8. https://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.
 9. isgenesishistory.com/faith-reason-earth-history
 10. https://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.
 11. isgenesishistory.com/faith-reason-earth-history
 12. https://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.
 13. isgenesishistory.com/faith-reason-earth-history
 14. https://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.
 15. isgenesishistory.com/faith-reason-earth-history
 16. https://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.
 17. isgenesishistory.com/faith-reason-earth-history
 18. https://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.
 19. isgenesishistory.com/faith-reason-earth-history
 20. https://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.
 21. isgenesishistory.com/faith-reason-earth-history
 22. https://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.
 23. isgenesishistory.com/faith-reason-earth-history
 24. https://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.
 25. isgenesishistory.com/faith-reason-earth-history
 26. https://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.
 27. isgenesishistory.com/faith-reason-earth-history
 28. https://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.
 29. isgenesishistory.com/faith-reason-earth-history
 30. https://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.
 31. isgenesishistory.com/faith-reason-earth-history
 32. https://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.
 33. isgenesishistory.com/faith-reason-earth-history
 34. https://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.
 35. isgenesishistory.com/faith-reason-earth-history
 36. https://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.
 37. isgenesishistory.com/faith-reason-earth-history
 38. https://logos.nl/oproep-tot-correctie-en-wetenschappelijk-debat/.