Logos Instituut organiseert het Tweede Vlaamse congres te Antwerpen

by | okt 25, 2018 | Nieuwsbrief, Onderwijs

Op zaterdag 2 februari 2019 organiseert Logos Instituut het Tweede Vlaamse creationistische congres in de Evangelische Kerk te Antwerpen. Op dit congres spreken een vijftal sprekers over geloof en wetenschap. Zijn deze grootheden met elkaar te verenigen? Zo ja, hoe dan? Kom daarvoor komende winter naar Antwerpen.

Programma

Het programma start met de opening door Ton de Mik om 10:00 uur. U kunt al vanaf 9:15 uur binnen komen om de dag rustig met een bakje koffie op te starten. Na de opening spreekt de nieuwtestamenticus prof. dr. Gie Vleugels over wat het Nieuwe Testament te zeggen heeft over Genesis. De tweede spreker is dr. Arie Dirkzwager hij spreekt over de buitenbijbelse aanwijzingen voor het bestaan van de koninkrijken van David en Salomo. Binnen de mainstream archeologie ligt dat feit namelijk onder vuur. Daarna is er een lunch door middel van een eenvoudige maar voedzame maaltijd. Na de lunch spreekt Jan Rein de Wit over de speurtocht naar de grootse natuurramp aller tijden: de zondvloed. Zijn daar aanwijzingen voor te vinden. De tweede spreker is drs. Hans Hoogerduijn hij borduurt voort op de lezing van De Wit door de gepresenteerde korte chronologie toe te passen op het Ardennenlandschap. Het blijkt dat de Ardennen een icoon geworden is voor creationisten. Na een korte pauze spreekt als laatste Michael Dekee. Hij heeft een boekje geschreven met als titel ‘De evolutietheorie ontkracht’. Hij houdt een gelijknamige lezing waarin hij laat zien hoe hij teleurgesteld geraakt is in de evolutietheorie. Er zijn talloze bezwaren tegen deze theorie en Dekee zal er enkelen voor het voetlicht werpen. De toegang voor dit congres is 10 euro, studenten betalen 7,50 euro en krijgen bij de deur bovendien een gratis biologiestudieboek. Van harte welkom! Aanmelden kan via deze link.

Paul Garner

Op 22 november 2018 is de geoloog Paul Garner in Bilzen. Hij hoopt daar te spreken over de geologie en de ouderdom van de aarde. De titel van de lezing is ‘Hoe oud is de aarde? En wat maakt dat uit? Omdat de spreker niet bekwaam is in het Vlaams te spreken zal zijn lezing worden vertaald. Bekijk deze link voor adresinformatie: https://logos.nl/evenement/hoe-oud-is-de-aarde-en-wat-maakt-dat-uit/. De toegang is gratis, aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst, zodat wij weten hoeveel stoelen we klaar moeten zetten.

Antwoorden voor kids

Onze nieuwsbrieflezers zijn al bekend met deel 1 en deel 2. Nu dus ook deel 3, deel 4 en deel 5. Het derde deel gaat over Zonde, redding en het leven als christen. Met daarin aandacht voor vragen zoals Waarom is de eerste zonde van Adam en Eva, en niet van de satan? (blz. 16). Op eenvoudige wijze wordt deze jongen van 7 jaar van een antwoord voorzien. Het vierde deel gaat over De toren van Babel en de ijstijd. Is er werkelijk een ijstijd geweest? Hoe past dat dan in een korte chronologie? Zo vraagt Gershom van 8 jaar aan Ken Ham hoe hoog de toren van Babel was. Het antwoord daarop is te vinden op pagina 7. Het vijfde deel gaat over Evolutie en ‘miljoenen jaren’. Emma van 8 jaar vraagt waarom God de evolutionisten niet laat uitsterven. Met een prachtig antwoord: God wil dat evolutionisten (en alle mensen die in een valse godsdienst geloven) zich bekeren en de waarheid van de Bijbel leren kennen. Kinderen worden op eenvoudige wijze gewezen dat er geen reden is om een compromis te sluiten met de evolutietheorie (zoals theïstisch evolutionisten doen). We hopen dat deze boekjes hun weg zullen vinden in de gezinnen. Ze zijn ook goed te gebruiken in het gesprek met kleinkinderen. Bestellingen boven de 25 euro worden door heel België heen gratis verzonden.

Hongarije

Van 29 april tot en met 3 mei vliegt Logos Instituut naar Hongarije om daar te kijken naar de geologie van dat land. De reis staat onder leiding van Jan van Meerten (van Logos Instituut) en Lorens Knap (van Hongarije Holidays). De kosten zijn tot 28 februari 2019 slechts 499 euro. Dit bedrag is inclusief vliegticket vanaf Eindhoven Airport, vervoer, onderdak en voedsel. Na 28 februari vragen wij in verband met de stijgende vliegprijs 599 euro. Komende week wordt meer informatie verstrekt via deze link en onze algemene nieuwsbrief.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!