Logos Instituut, waarom belangrijk?

by | dec 1, 2016 | Onderwijs

Welkom bij Logos Instituut. Als u hier voor het eerst bent, of lang niet op de website bent geweest, willen we u graag kort bijpraten. De wereld om ons heen verandert in razend tempo. Wetenschap en techniek geven de toon aan en brengen ons in een razend tempo verder in kennis en techniek. Maar de wetenschap wordt ook gebruikt tegen God: om Hem weg te redeneren alsof alles vanzelf zou zijn ontstaan.

steun_logos_instituut_eindejaar_actie

U leest vermoedelijk Weet Magazine (als dat niet zo is, kijk hier voor een aantrekkelijke aanbieding) en u wilt de wereld om u heen in Bijbels licht zien. Weet Magazine is daarbij een uitstekend hulpmiddel. Logos Instituut gaat een stap verder en stelt materiaal ter beschikking voor ouders, kinderen, studenten jongerenwerkers en wetenschappers. Wij willen mensen helpen anderen te helpen om in alle vragen te beginnen met de Bijbel, als Gods Woord, dat ons alles vertelt wat we moeten weten over verleden, heden en toekomst.

De plannen die Logos Instituut heeft, krijgen langzamerhand gestalte. Kijk hiervoor op de, in aanbouw zijnde pagina Onderwijs.
Doet u mee? Meld u dan uzelf hier aan voor de nieuwsbrief.

Een DVD als cadeau: maar welke moet ik kiezen?

Als u besloten hebt (of nog niet besloten hebt, maar dat overweegt….) om Logos te steunen, dan krijgt u een gratis DVD. Wellicht weet u niet welke DVD u moet kiezen. Wij vertellen u graag wat meer over de inhoud van beide Dvd’s zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken.

<strong>ACHILLESHIEL VAN EVOLUTIE</strong>
Deze 96 minuten durende documentaire toont interviews met 15 wetenschappers die allen een doctorstitel in hun vakgebied hebben. Ze spreken zich openhartig uit over de zwakheden van de moderne evolutietheorie. Doorgaans hoort het brede publiek alleen de ene kant van het oorsprongsdebat. Met verbluffende animaties en dramatische beelden zet deze film een krachtig tegengeluid neer en wordt er kritiek geleverd op de evolutionaire orthodoxie die je in veel leerboeken tegenkomt. Je zult ook ontdekken hoezeer dit debat gevolgen heeft voor de manier waarop je naar jezelf en naar de wereld om je heen kijkt.

<strong>ZOEKEN NAAR BEWIJS: EXODUS</strong>
Filmmaker Timothy Mahoney neemt je mee naar Egypte tijdens een diepgaande archeologische speurtocht. Met zijn team probeert hij teksten uit het Bijbelboek Exodus bevestigd te krijgen.
In deze indrukwekkende film wordt een fundamentele vraag gesteld: zijn er aanwijzingen die laten zien dat het verhaal over de uittocht uit Egypte – de Exodus – écht heeft plaatsgevonden? Deze documentaire, waaraan twaalf jaar is gewerkt, brengt nieuwe of zelden besproken aanwijzingen voor het voetlicht die te maken hebben met de slavernij van de Israëlieten in Egypte, hun uittocht en hun verovering van het Beloofde Land. Veel wetenschappers ontkennen de geldigheid van het Exodus-verhaal wegens een gebrek aan bewijs. Toch zoekt Mahoney door en komt hij tot verfrissende inzichten die een nieuw licht op de zaak werpen. Deze prijswinnende, twee uur durende documentaire begint met de vraag: is de Bijbel maar een mythe, zoals veel archeologen geloven, of zijn de verhalen die erin staan echt gebeurd? Mahoney pakt deze kwestie weloverwogen aan. Eerst bestudeert hij de gegevens in de Bijbeltekst, daarna vliegt hij de hele wereld over om zélf naar patronen van bewijs te zoeken. Het resultaat is een van de diepgaandste archeologische onderzoeken naar de uittocht uit Egypte die ooit op film is vastgelegd.

logos_instituut_actie

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!