Logos zoekt een tweede medewerker! Kent u iemand?

by | apr 16, 2019 | Nieuwsbrief

“Logos Instituut zoekt een creatief organisatietalent ter versterking van ons team”, zo luidde de kop van een advertentie die wij plaatsten op onze website. We zijn op zoek naar een tweede medewerker! We merken dat Logos Instituut in een behoefte voorziet. We krijgen verschillende aanvragen voor spreekbeurten binnen, zijn actief op scholen, organiseren congressen en excursies en spreken regelmatig met bijbelgetrouwe academici. Wekelijks wordt de lijst van activiteiten groter. Hoogste tijd om op zoek te gaan naar uitbreiding van ons team!

Profielschets

– Sociaal vaardig en in staat om mensen aan onze missie te binden;
– Initiatiefrijk;
– Bekend met de kerkelijke kaart in de volle breedte van Nederland en België, onze achterban;
– Gezien de huidige opbouw van het team zoeken we versterking vanuit de hoek van evangelische-, baptisten- of pinkstergemeenten;
– Bij voorkeur WO of HBO geschoold;
– Ervaring met presenteren voor groepen;
– Kennis van WordPress, Photoshop en video- en animatie software strekt tot aanbeveling;
– Affiniteit met wetenschappelijke jonge aarde modellen;
– Kennis van vreemde talen t.b.v. internationale contacten;
– Toegewijd christen en vasthoudend aan zesdaagse schepping, historische zondeval en wereldwijde zondvloed;
– In bezit van rijbewijs met beschikking over een auto.

Kent u mensen in uw omgeving die geschikt zijn voor deze functie, zou u hen dan willen uitnodigen om te solliciteren? Volg deze link voor meer informatie en de sollicitatieprocedure.

Is de Bijbel betrouwbaar?

Kunnen wij in dit wetenschappelijke tijdperk nog wel uitgaan van de Bijbelse geschiedenis? Deze vraag zal centraal staan op het congres in Apeldoorn van 11 mei 2019. Een viertal academici spreekt daar over verschillende thema’s. Klaas Roos (MA) spreekt over de Neanderthaler, dr. Peter Borger over biologie en evolutie, ir. Gert-Jan van Heugten over het feit dat dino’s en mensen samen geleefd hebben en ing. Stef Heerema over zout en ijs. De entreeprijs bedraagt 5 euro, studenten en jongeren zijn gratis en mogen bovendien een gratis boek uitzoeken. Bij de prijs zit een lunchpakketje inbegrepen. Aanmelden kan via deze pagina. Wilt u flyers ophangen in uw (kerkelijke) gemeente? Download deze dan hier.

Snelle soortvorming en verspringende genen

Dr. Peter Borger is in Nederland vanwege het bovenstaande congres. Naast dat hij allerlei andere verplichtingen heeft, spreekt hij op 8 mei 2019 in Opheusden over ‘snelle soortvorming en verspringende genen’. De toegang is gratis, aanmelden is wel gewenst vanwege de organisatie en catering. Dat kan via deze link.

Het Zoeklicht

We blikken terug op een geslaagde dag in samenwerking met Het Zoeklicht. Het congres was volgeboekt. We zijn er blij mee dat deze organisatie haar nek durft uit te steken op het gebied van apologetiek en scheppingsgeloof. Eerst sprak Theo Niemeijer over de historiciteit van Genesis 1-11. Daarna ging het over de echo van Genesis in de Chinese tekens, door dr. Kees Noorlander. Stef Heerema sloot voor de pauze af met zijn lezing over zout en ijs. Na de pauze sprak dr. Kees Noorlander over de lijkwade van Turijn. De dag werd afgesloten door een lezing van Ruben Jorritsma die inging op een biologisch thema.

Geologiereis Hongarije

Van 29 april tot en met 3 mei hopen wij af te reizen naar Hongarije om de geologie van dat land te bekijken. Welke uitdagingen zijn er voor creationisten? Past de geologie van Hongarije in een korte chronologie? Ga mee en ontdek de catastrofale geschiedenis van dat land. Er is nog één plaats vrij. Zie hier voor meer informatie en aanmelden.

M
"

Artikelen

Artikelen