Het laatste mineraal waarvan wetenschappers dachten dat het alleen op de maan voorkwam, is nu gewoon ook op de aarde gevonden. Onderzoekers van de universiteit van Western Australia troffen het aan in het afgelegen gebied Pilbara.1
Na de eerste maanwandeling in 1969 zijn de meegenomen maanstenen grondig onderzocht. Wetenschappers vonden hierin drie mineralen die, volgens hen, normaal gesproken niet op aarde voorkwamen. Alleen ingeslagen maan- of marsmeteorieten zouden hiervoor kunnen zorgen. Later bleek dat de eerste twee elementen “gewoon” op de aarde voorkwamen. Het derde element – tranquillyite – leek lang onvindbaar, maar is nu ook aangetroffen.
Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.
Hoe beslissen we of een methodologisch naturalistische verklaring de juiste is of een bovennatuurlijke?
“Hoe beslissen we of een methodologisch naturalistische verklaring de juiste is of een bovennatuurlijke?”
Bijvoorbeeld met het design filter van Demski.
Leuke vraag, M. Nieuweboer. Dat verschilt natuurlijk per situatie. Aangezien God alles bestuurt en ook door de natuurlijke oorzaken heen werkt is de situatie niet strikt te scheiden. We ervaren veel dingen in ons leven als oorzaak-en-gevolg. Dat noemen we dan een natuurlijke verklaring. Vaak kennen we de echte verklaring daarvan natuurlijk niet. Iets een naam geven of iets een wet noemen, geeft houvast in het dagelijks leven maar betekent niet dat we de zaak ook doorgronden. Voor zaken waarvan de Bijbel aangeeft, dat het een bovennatuurlijke zaak is, zoals opwekking uit de dood, is het niet verstandig om een natuurlijke verklaring te zoeken.