Mars voor het Leven 2017

by | nov 9, 2017 | Ethiek, Nieuws, Onderwijs

Stichting Schreeuw om Leven houdt D.V. op zaterdag 9 december de 25e Mars voor het Leven. Daarmee wordt de Week van het leven afgesloten. Deze week wordt georganiseerd in samenwerking met het Platform Zorg voor Leven. Het thema is: “Wanneer begon jouw hart te kloppen?”. Deze vraag wordt de samenleving voorgehouden middels radiospotjes en billboards.

De week wordt dus afgesloten met de Mars voor het Leven, welke twee hoofddoelen heeft:
1. Een krachtig en liefdevol signaal naar de samenleving en politiek. Stop abortus en euthanasie, investeer in alternatieven.
2. Een blijvende impact op de aanwezigen: bewustwording en bemoediging.

Het programma begint om 12.00 uur. Wees op tijd. Vanaf 11.00 uur staan we klaar om u te verwelkomen. Na een inhoudelijk programma met sprekers en samenzang, wordt de Mars ingezet om 13.15 uur. Na de Mars is er geen programma en wordt gezamenlijk afgesloten. Vooraf is het lastig aan te geven hoe laat geëindigd wordt. Het streven is tussen 15.00 en 15.30 uur.

Tijdens deze dag zorgt Willem de Boer Food & Events voor een aantrekkelijk aanbod van koffie, thee en broodjes.

Vervoer naar de Mars (routebeschrijving)

Het is een mooie ontwikkeling dat vanuit steeds meer plaatsen busvervoer wordt opgezet door werkgroepen. Bekijk of bij u uit de buurt een bus vertrekt. Ook het vervoer per trein raden we aan, omdat het Centraal Station naast het Malieveld ligt. Onder het Malieveld is een parkeergarage en zo zijn er nog twee in de buurt. Klik hier voor de routebeschrijving en mogelijkheden van vervoer.

Vrijwilliger worden bij de Mars

Om alles in goede orde te laten verlopen hebben we hulp nodig bij een aantal taken:
– Gastdames/gastheren (60 nodig, 24 aanmeldingen)
– EHBO (voorzien)
– Schoonmakers toiletten (6 nodig, 3 aanmeldingen)
– Ordedienst kernteam (30 nodig, 13 aanmeldingen) (Bij aankomst worden mannen gevraagd om in de ordedienst mee te helpen. Dan krijgen ze een veiligheidshesje en een instructiekaart. De vooraf aangemelde ordediensters vragen we om dit uit te delen. Meld u dus aan als u wilt helpen uitdelen.)
Samen met alle vrijwilligers willen we de dag beginnen om 10.30 uur.
Meld u aan door een e-mail te sturen naar albert@schreeuwomleven.nl of bel naar 035-6244 352.

Financiële ondersteuning

Vele voorbereidingen zijn getroffen. Vanwege de groei moeten we uitwijken naar het Malieveld in Den Haag. Er zijn (invalide-)toiletten aanwezig en naast het podium wordt een groot scherm geplaatst, zodat iedereen kan zien wat er gebeurt. Catering wordt tegen betaling aangeboden. Het risico van de catering is gesponsord. Ook de huur van het Malieveld (6.000 euro) is gesponsord. We zullen een collecte houden om de overige onkosten te dekken. Onkosten voor bijvoorbeeld: aggregaten, toereikende geluidsinstallatie, camera’s, LED schermen, stevige pagodetenten, podium, verlichting van podium, logistieke coordinatie van busvervoer, demonstratiematerialen, bewaking, dranghekken, aanleg water, rijplaten, muzikale begeleiding, voldoende veiligheidshesjes en portofoons. Ook vooraf kunt u steunen met een gift via de website.

Mars voor het Leven 2016

Vorig jaar liepen er 5.000 mensen in stilte rond de regeringsgebouwen om op respectvolle manier aandacht te vragen voor de beschermwaardigheid van het leven en voor de nood achter de 30.000 abortussen die jaarlijks plaatsvinden in Nederland. Hierbij waren o.a. Gert-Jan Segers en Kees van de Staaij aanwezig als sprekers. U kunt hun toespraken en die van anderen terugkijken op de website van Schreeuw om Leven.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!