Mensen en eenhoorns leefden samen

by | dec 29, 2023 | Paleontologie

Mensen en ‘eenhoorns’ leefden samen

Van de eenhoornige neushoorn Elasmotherium werd gedacht dat deze al zeker honderdduizend jaar was uitgestorven. Nieuwe onderzoeksresultaten halen die uitstervingsdatum een heel stuk dichter naar het heden. Daaruit zou blijken dat deze eenhoorns wél gelijktijdig met mensen leefde. 

Elasmotherium eenhoorns

Elasmotherium sibricum

Eenhoorns?

Veel mensen vinden het moeilijk te geloven wat er in de Bijbel staat. Als argument geven ze bijvoorbeeld dat er ‘fabeldieren’ in worden genoemd, zoals de eenhoorn. Een tijd geleden kwam er al een kandidaat voor die eenhoorn boven water: niet een stralend wit paard, maar Elasmotherium sibricum, een uitgestorven neushoornsoort. Volgens seculiere wetenschappers leefde die echter niet samen met mensen. Elasmotherium zou tussen 200.000 en 100.000 jaar geleden zijn verdwenen van de steppes van Centraal-Azië. Ter vergelijking: de moderne mens zou pas zo’n 60.000 tot 70.000 jaar geleden vanuit Afrika zijn gekomen. Wetenschappers hebben Elasmotherium nu met de koolstof-14- methode gedateerd (dat was voorheen nog niet gedaan). Daaruit zou blijken dat deze 3,5 ton wegende neushoorn wél gelijktijdig met mensen leefde. Het lijkt erop dat de wetenschap steeds dichter bij de Bijbel komt. Heel vaak blijkt dat dieren later zijn uitgestorven of eerder zijn ontstaan dan men denkt. Hoe lang zou het nog duren voordat wetenschappers ook dinosauriërs gelijktijdig met mensen plaatsen? Dinobotten zijn al aan de koolstofmethode onderworpen, en die bleken zelfs nog jonger te zijn dan de botten van Elasmotherium

 

Bronvermelding
Weet magazine 55Dit artikel ‘Mensen en eenhoorns leefden samen’ is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine nummer 55, februari 2019. De betreffende Weet is te koop via de Logos Webshop. Wil je vaker Weet Magazine lezen? Dan kun je ook abonnee worden via de website van Weet Magazine. Weet Magazine is een tweemaandelijks verschijnend populairwetenschappelijk tijdschrift. Het beschrijft de leukste ontdekkingen uit natuur, techniek en wetenschap vanuit een christelijk perspectief. Logos Instituut beveelt het Weet Magazine van harte aan.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!