Met God zijn we altijd in de meerderheid! – Combola Bijbelvast nummer 2

by | nov 2, 2020 | Bijbelvast, Onderwijs

Beste lezer,

Er is een gezegde dat zegt: “één man (m/v) met God, is altijd in de meerderheid”. Het is juist door het kleine, het mindere, dat God des te groter eer krijgt.

Dat zien we bij Mozes die het opnam tegen het toenmalige machtigste land van de wereld, Egypte. Hij versloeg in zijn ééntje niet alleen de farao maar ook nog eens zijn hele elite-legermacht. Dat zien we bij David die niet alleen de reus Goliath versloeg maar daarmee ook nog eens één van de sterkste legers uit die tijd. Dat zien we bij Gideon die met God en een kleine Gideons-bende overwinning na overwinning boekte. Maar laten we ook
vooral Deborah en Esther niet vergeten die, samen met God, en precies op tijd, de overwinning behaalden!

De Bijbel zegt dat één er duizend kan verslaan en twee tienduizend (vrij naar Deut. 30:32). Zo ervaren wij dat ook bij Logos Instituut. Sinds we onder de vlag van het Logos Instituut de krachten rond Bijbelvast hebben gebundeld, is er veel in een stroomversnelling gekomen. We ontvingen veel positieve reacties, nieuwe vrijwilligers boden zich aan, boekwinkels stelden zich open om ons blad aan te bieden, kerken en individuen wilden helpen verspreiden! Persoonlijke levens werden vernieuwd. Zoals die persoon op hoge leeftijd die teleurgesteld was in van alles en zijn geloof bijna was kwijtgeraakt. Hij had al meer dan 4000 van zijn (theologische) boeken weggedaan. Na een goed gesprek over de telefoon, bestelde hij een boekje uit onze webshop en liet ons later weten: “Dit is misschien wel het beste boek dat ik ooit heb gelezen!”. Kijk, daar doen we het voor!

Mede dankzij uw giften kunnen we dit werk voortzetten. Er is nog heel veel nodig om regelmatig te kunnen blijven verschijnen. Ook willen we graag de interne organisatie verder uitbouwen om ons nog beter voor te bereiden op de toekomst. Samen met u, onze sponsors, zullen we net als Nehemia de vervallen muren en poorten van “Jeruzalem” helpen herbouwen.De God van de hemel, Hij zal ons doen slagen en wij, Zijn dienaren, zullen opstaan en gaan bouwen.” (Neh. 20:20)

Ton Verdam
Bestuurslid Bijbelvast Stichting Steun Logos Instituut (voorheen Stichting EBO)

De combola is hieronder ook in pdf te lezen of hier als pdf te downloaden.

Download the PDF file .

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!