Mijn huidige denken over ver sterrenlicht

by | apr 30, 2019 | Astronomie & Kosmologie

Het moest er denk ik een keer van komen. Sinds 2003 heb ik verschillende mogelijke oplossingen overwogen voor het verre-sterrenlicht-probleem voor de Bijbelse creationist. In 2015 gaf ik een lezing op basis van een samenvatting uit 2003 van mijn vijf categorieën waarbinnen een mogelijke oplossing gevonden zou kunnen worden. Ik vermoedde dat van die lijst van categorieën alleen modellen die zijn gebaseerd op tijdconventie en tijddilatatie enige kans maakten het probleem op te lossen.

In augustus 2015, toen ik de lezing gaf, was ik tot de conclusie gekomen dat het Anisotropic Synchrony Convention (ASC) model van Jason Lisle beter was dan mijn eigen Carmeli-Hartnett-model. In de jaren voorafgaand aan 2015 had ik enkele ernstige inconsistenties binnen Carmeli’s kosmologie ontdekt. Daarnaast bestond er geen haalbare 5D (ruimte-tijd-snelheid) versie die kon worden gebruikt om een krachtige beschrijving te geven van het vroege heelal op een Bijbelse tijdlijn.

In 2003 wees ik erop dat er een probleem is met lichtreistijd binnen het Melkwegstelsel met de op ESC gebaseerde witte-gaten-zwaartekrachtbron-tijddilatatiekosmologieën. Deze kunnen niet voor voldoende tijddilatatie zorgen. Dat probleem is niet opgelost, hoewel Russ Humphreys sinds zijn eerste modellen een veel beter model heeft ontwikkeld. Ik vermoed echter dat zijn huidige model enigszins ad hoc is op detailniveau om het geheel te laten werken.

Op mijn website kunt u artikelen vinden over mijn gebruik van Carmeli’s kosmologie. Ze zullen allemaal blijven, maar merk op dat ik niet langer veel vertrouwen heb in een dergelijke aanpak.

Dat brengt me dus bij het heden. Ik geloof nu dat het ASC-model van Lisle veruit de beste oplossing is. Het werkt waar andere op ESC gebaseerde tijddilatatiemodellen falen. Het probleem van de effecten van de Zondeval in het heelal kan met het ASC-model worden opgelost, maar niet met een tijddilatatiemodel. Ik beveel het nieuwe boek van Lisle aan als u geïnteresseerd bent in een eenvoudige oplossing die werkt en die consistent is met de zesduizend jaar oude geschiedenis van de Bijbel.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van Bible Science Forum. Het originele artikel is hier te vinden.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!