Miljoenen jaren oude gebruiksvoorwerpen

by | feb 6, 2017 | Archeologie, Geologie, Onderwijs

Steeds weer worden in aardlagen, die volgens conventionele schattingen veel ouder dan 100 miljoen jaar zijn, voorwerpen gevonden, die met grote waarschijnlijkheid door mensen werden gemaakt (zogenoemde artefacten). Met betrekking tot deze vondsten werd veel gespeculeerd. Is de mensheid veel ouder, dan men tot nu toe dacht? Stammen deze voorwerpen van buitenaardse wezens? Hebben wij met reizigers in de tijd te maken? Bijna nooit wordt echter de vraag gesteld: Hoe betrouwbaar zijn de gebruikelijke geologische tijdtafels.

hamer_Texas.95stellingen

In juni 1934 werd een kalksteen gevonden, waaruit een stuk hout stak. Toen men het stuk hout eruit haalde, werd vastgesteld, dat het om de houten steel van een hamer ging. Toen het voorwerp ontdekt werd was het volledig ingebed in het kalksteen. Daaruit concludeerde men, dat de hamer gemaakt moest zijn voordat het gesteente ontstond. De ouderdom van het gesteente werd door geologen op 65 tot 140 miljoen jaar geschat.1

Hamer uit Texas

Bevat 96 % ijzer, 2,6 % chloor en 0,74 % zwavel. De houten steel is ten dele versteend.

In het jaar 1989 werd een analyse van het metalen bovengedeelte uitgevoerd. Verbazingwekkend is, dat in de kop van de hamer geen sporen van koolstof of andere toevoegingen gevonden werden, maar in plaats daarvan chloor en zwavel. In de huidige tijd is geen proces voor ijzerproductie bekend, waarbij deze stoffen erin komen. Dit bevestigt de aanname, dat deze hamer daadwerkelijk werd vervaardigd vóór de “moderne” ijzertijd.

In hun boek “The Hidden History of the Human Race” beschrijven M.A. Cremo en R.L. Thompson onder anderen 58 verschillende vondsten van voorwerpen (welke mensen gemaakt hebben) en van gebeente van mensen, die in geologische lagen gevonden werden, die volgens conventionele schatting veel ouder dan 100 miljoen jaar oud zouden moeten zijn.

Enige voorbeelden

–  Een ijzeren spijker ingebed in Schots zandsteen, die tussen 360 en 408 miljoen jaar oud zou zijn. (pagina 105)2

–  Een mooi versierde, metalen vaas in Dorchester (Massachusetts, USA) in een formatie ingebed, die ouder dan 600 miljoen jaar zou zijn (pagina 106)

–  Een metalen buis in een kalksteen, die gedateerd is op 65 miljoen jaar en die in de steengroeve van Saint-Jean de Livet in Frankrijk voorkomt. (pagina 117)  

–  Een kleine gouden ketting ingesloten in steenkool, die men dateert op 260-320 miljoen jaar, uit een mijn in het noorden van Illinois (USA). (pagina 113) 

–  Een metalen kogel met gleuf over de grootste doorsnede, gevonden in een laag van pyrofylliet in Zuid-Afrika. Men dateert deze laag op 2,8 miljard jaar. (pagina 121)         

–  Een groot aantal stenen werktuigen, gevonden in Boncelles (België) in een laag, waarvoor een ouderdom tussen 25 en 38 miljoen jaar wordt aangegeven. (pagina 68 – 70)
 
–  Een gouden draad, ingebed in steen van een steengroeve te Rutherford (Engeland), waarvoor een ouderdom van 320 tot 360 miljoen jaar wordt aangegeven. (pagina 106)

Zulke vondsten mogen niet overgewaardeerd worden. Toch doen zij gerechtvaardigde twijfel over de gebruikelijke dateringsmethoden oprijzen.

Voetnoten

  1. Washington Post, 2. Okt. 2005.
  2. Deze voorbeelden zijn afkomstig uit: M.A. Cremo und R.L. Thompson, The Hidden History of the Human Race, Govardhan Hill Publishing, Badger, USA, 1994.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!