De bioloog drs. Ben Hobrink sprak in 2016 voor Volg Mij te Rijssen. Hij vertelde daar zijn verhaal, wat hij ook beschreven heeft in het boek Moderne Wetenschap in de Bijbel. De lezing is opgenomen en hieronder te bekijken:

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Drs. B. Hobrink studeerde biologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij is auteur van de bestseller 'Moderne Wetenschap in de Bijbel'.

7 Comments

M.Nieuweboer

Foutje: na 33+ wonen er Indianen in het binnenland van de Filippijnen.
Hazen die hun uitwerpselen opeten zijn plotseling herkauwers. Fraai stukje bijbelinterpretatie, iets dat deze site claimt af te wijzen.

Misschien is drs. Hobrink degene die mij kan vertellen waar al het water, nodig om het gehele aardoppervlak te bedekken tijdens de Zondvloed, vandaan kwam en naar toe ging?
Hoe de Zuid-Amerikaanse luiaard, met een kruissnelheid van 150 m/s, zijn onvermogen om te zwemmen en om in de klimaten rond de Middellandse Zee, in het Midden Oosten de ark van Noach heeft gevonden?
Misschien kan uw volgende stukje daarover gaan – voor zover ik kan zien heeft nog geen enkele creationistische site hier aandacht aan besteed. Noch heeft ooit enige creationist die ik de afgelopen 7 jaar op internet tegenkwam zelfs maar geprobeerd antwoord te geven.

Reply
Richard

“Hoe de Zuid-Amerikaanse luiaard, met een kruissnelheid van 150 m/s, zijn onvermogen om te zwemmen en om in de klimaten rond de Middellandse Zee, in het Midden Oosten de ark van Noach heeft gevonden?”

Dit is een goed voorbeeld van uniformitarianisme (the present is the key to the past). Er wordt verondersteld dat het landschap van voor de Bijbelse zondvloed er hetzelfde uitzag als erna. Creationisten zeggen dat het landschap er heel anders uitzag voor de zondvloed. Zuid Amerika, Middellandse Zee en het Midden Oosten etc. bestonden niet.

peter b

“Noch heeft ooit enige creationist die ik de afgelopen 7 jaar op internet tegenkwam zelfs maar geprobeerd antwoord te geven.”

Nieuweboer komt met dezelfde vragen, die [ik] al lang [heb] beantwoord. Het water van de vloed zit nu in de oceanen. Het zat voorheen in andere oceanen. Er was gewoon een waterverplaatsing. De oorspronkelijke continenten verzonken en de nieuwe onstonden. De zuidamerikaanse luiaard is een differentiaat van een pluripotenet genoom (baranoom) waaruit ook de reuzenluiaard (megatherium) uit voortkwam op gelijke wijze (dwz razendsnel) als de cycliden ontsonden. De genetische info was al aanwezig in het oerbaranoom van het organisme (voorouder van de luiaards in Z-Amerika) dat er naartoe dreef op vegetatiematten.

Peter

Er is duidelijk een projectiescherm waar soms ook iets op verschijnt (volgens wat Hobrink zegt) . Zou het niet een goed idee zijn als dat ook te zien was?

Reply
Ad Massar

Geachte M. Nieuweboer,

Waar het water vandaan kwam en waar het naar toeging, wordt helder uiteengezet in de volgende korte artikeltjes!

http://creation.com/where-did-all-the-water-come-from

http://creation.com/where-did-all-the-water-go

Bij uw vraag over de (Zuid-Amerikaanse?) luiaard, gaat u er vanuit dat de geografische omstandigheden vóór de catastrofale zondvloed en de ligging van de continenten dezelfde waren als de huidige. Dat is helaas een uniformitarische misvatting. Bij uw 7 jarig onderzoek heeft u toch wel het één en ander over het hoofd gezien!
De bovenstaande artikelen dateren uit 2008!

Reply
Peter

Die luiaard moet zich na de zondvloed vanaf de grens Irak / Turkije verplaatsen naar Zuid-Amerika. Na de vloed lagen de continenten op hun huidige plaats. Graag fossiele luiaarden (gordeldieren, miereneters) uit Turkije of Noord-Afrika. Ook als luiaards (gordeldieren, miereneters) vanaf Afrika of Europa op vegetatiematten naar Zuid-Amerika kwamen, moeten de fossielen of subfossielen van hun voorouders direct nadat ze uit de ark kwamen in Europa / Afrika te vinden zijn: tenslotte is het nog maar 4500 jaar geleden dat ze van de Ararat vertrokken.

Hetty Dolman

Ik zou willen adviseren het verhaal in Genesis niet geheel letterlijk op te vatten. We lezen in Genesis dat het 40 dagen regent en het na 150 pas droog wordt (als God er weer aan denkt) en het toch na veertig dagen droog wordt. [Als we] het hele verhaal goed lezen, beseffen [we] dat het gaat om meerdere verhalen [gaat] die zijn samengevoegd. Hoeveel vogels moeten er mee op de ark[?] Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 tekens over