De mythe van junk-DNA (video)

by | mrt 27, 2024 | Biologie, Evolutie, Genetica, Video

Is het idee van junk-DNA één van de grootste fouten in de wetenschap van ons leven? Slechts ongeveer 1% van ons DNA codeert voor eiwitten, dus wat doet de andere 99%? Veel evolutionaire wetenschappers hebben door de jaren heen volgehouden dat het DNA dat niet codeert voor eiwitten grotendeels junk is, maar theoretici van Intelligent Design voorspelden dat er overal in ons genoom functies zouden zitten. Raad eens welke voorspelling juist bleek te zijn?  
Ontdek hoe wetenschappers hebben ontdekt dat het overgrote deel van ons genoom een functie heeft in deze twaalfde aflevering van de miniserie “Codes of Life“, geproduceerd als onderdeel van de serie “Long Story Short” van Discovery Institute.
Tip! Gebruik de automatisch gegenereerde Nederlandse ondertiteling.

Is het idee van junk-DNA één van de grootste fouten in de wetenschap van ons leven? Slechts ongeveer 1% van ons DNA codeert voor eiwitten, dus wat doet de andere 99%? Veel evolutionaire wetenschappers hebben door de jaren heen volgehouden dat het DNA dat niet codeert voor eiwitten grotendeels junk is, maar theoretici van Intelligent Design voorspelden dat er overal in ons genoom functies zouden zitten. Raad eens welke voorspelling juist bleek te zijn? Ontdek hoe wetenschappers hebben ontdekt dat het overgrote deel van ons genoom een functie heeft in deze twaalfde aflevering van de miniserie “Codes of Life”, geproduceerd als onderdeel van de serie “Long Story Short” van Discovery Institute.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!