Nieuw! Herziene uitgave ‘Terug naar de oorsprong’ van dr. Peter Borger

by | dec 10, 2021 | Biologie, Nieuws, Recensie

Terug naar de oorsprong Peter Borger herziene 2021 kopen

Terug naar de oorsprong: Hoe de nieuwe biologie het tijdperk van Darwin beëindigt. Herziene uitgave uit 2021

Korte recensie

Graag wil ik eenieder attenderen op de nieuwe uitgave van het boek van Peter Borger, Terug naar de oorsprong, dat deze maand is verschenen. Het is een wereld van verschil met de versie van 2009. Het leest als een trein. Met name het laatste hoofdstuk is inhoudelijk gezien erg interessant. Peter geeft daarin een update van de wetenschappelijke ontwikkelingen die zich sinds 2009 hebben voltrokken, en laat zien dat bepaalde voorspellingen die hij toen deed nu door studies zijn bevestigd.

Heb je de eerste versie gelezen, duik dan ook eens in deze. Voor mij klaarde de lucht op toen ik bepaalde passages las, ineens begreep ik de best wel ingewikkelde zaken die Peter in 2009 beschreef veel beter.

Van harte aanbevolen! Werkelijk een aanwinst voor eenieder die meer wil weten over het ontstaan van het leven!

Johan Demoed,

Eindredacteur Weet-magazine

Bekijk het product in de Logos Webshop

Omschrijving van het boek

In 2001 vertrok bioloog dr. Peter Borger voor een studieverblijf naar Australië. De reis die daarop volgde veranderde niet alleen zijn leven, maar zou ook zijn kijk op de biologie voorgoed veranderen.

In Terug naar de oorsprong (328 blz.) neemt Borger de lezer mee op zijn reis. Hij laat zien dat de levende natuur zich niet gedraagt zoals hem was geleerd in de academie. Als moleculair bioloog confronteert Borger het darwinisme met de inzichten van de nieuwe biologie: de wetenschappelijke revolutie die op gang kwam na de ontdekking van het het dna-molecuul in 1953. De centrale ideeën van Darwin – natuurlijke selectie en gemeenschappelijke afstamming – blijken niet houdbaar.

In plaats daarvan wijst Borger op het belang van genetische informatie die geen evolutionaire geschiedenis heeft. Borger laat zien hoe levende systemen werkelijk functioneren en hoe organismen te begrijpen zijn als adapteerbare, ontworpen machines. De cruciale rol van informatie brengt hem ook tot de constatering dat het leven zijn oorsprong heeft in een intelligente ontwerp.

Terug naar de oorsprong maakt de lezer niet alleen vertrouwd met de laatste inzichten in de moleculaire biologie, maar zet tegelijk het schepping-evolutie debat op scherp.

Dr.  Peter Borger is moleculair bioloog en werkte als onderzoeker aan de universiteiten van Sydney, Basel en Zürich en is verbonden aan de Duitse vereniging ‘Wort und Wissen’.

Artikelen van Dr. Peter Borger

Lees hier één van de 41 artikelen van dr. Peter Borger gepubliceerd op onze website.

 

 

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!