Nieuwsbrief 10-2021 – Weg vrijheid van onderwijs!

by | nov 1, 2021 | Nieuwsbrief

Weg vrijheid van onderwijs!

Al jaren staat artikel 23 van de Grondwet ter discussie. Op alle mogelijke manieren wordt het principe van vrijheid van onderwijs, waar dat artikel 23 over gaat, aangevallen of uitgehold. We dreigen de vrijheid van onderwijs kwijt te raken. En dat komt niet alleen en in de eerste plaats door progressief liberale stromingen, maar komt voor een belangrijk deel ook voor rekening van (christelijke) scholen die hun identiteit niet serieus hebben genomen…

Educatie


PregnantWeek van het leven

Week van het Leven 2021 van 6 t/m 13 november
Tijdens de Week van het Leven van 2021 wordt aandacht gevraagd voor de positie van ongeboren kinderen én voor betere…

 

 


Uitbreiding team

Vanaf half oktober is ons team uitgebreid met de komst van Albert Holtvluwer. Net als Irene van der Ham en Erika de Stigter werkt Albert 16 uur per week voor Logos Instituut. Hij zal zich bezig gaan houden met officemanagement en evenementen.

“Mijn motivatie om me in te zetten voor het Logos Instituut zit hem in het Woord Logos. U leest het goed. Woord met een hoofdletter, zoals in Johannes 1. Jezus leren kennen en volgen is wat ik iedereen toe wens!”


DOORDENKEN
Met verschillende woorden hetzelfde zeggen

Onze Heere Jezus gebruikte drie gelijkenissen, die van de verloren penning, het verloren schaap en de verloren zoon (Lukas 15), om één boodschap te verkondigen. Namelijk dat de Farizeeërs blij moesten zijn wanneer verloren zondaars weer gevonden zijn. Zo kan je met verschillende woorden hetzelfde zeggen.

De langste Psalm in de Bijbel, Psalm 119, is daar ook een voorbeeld van. Daar worden een paar uitdrukkingen zoals “de wet van de Heere”, “Zijn getuigenissen”, “Zijn bevelen”, “Zijn verordeningen”, Zijn geboden”, “Zijn beloften”, “Zijn bepalingen” e.d. in bijna ieder vers herhaald. Met verschillende woorden gaat het hier allemaal om het Woord van God. Dat is de grote gemene deler. Wanneer je al die andere woorden zou vervangen door het woord Woord of Woorden dan zie je dat Psalm 119 één grote lofzang is op het Woord van God.

Zo willen we bij Logos Instituut ook steeds met verschillende woorden en vanuit verschillende invalshoeken, mensen wijzen op de grootheid van Gods Woord waardoor hemel en aarde zijn geschapen.

Ton Verdam


Video updates

Vanaf nu zijn alle video’s overzichtelijk binnen een eigen pagina op onze website bereikbaar waardoor het makkelijker is geworden om bijvoorbeeld de nieuwe serie van Kees Fieggen over Genesis achter elkaar te kunnen bekijken.


Telefonische bereikbaarheid

Vanaf vandaag zijn we van maandag t/m woensdag ook telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 030-2273309. Uiteraard kan er ook gewoon gemaild worden naar info@logos.nl, of vul het contactformulier in op onze website.


Agenda

Promotie boek Peter Borger

Terug naar de Oorsprong (Tweede editie)

Op DV 10 december wordt door Jan van Meerten promotieavond georganiseerd van dit boek.

In overleg met Peter Borger en Jan van Meerten worden er geen twee vergelijkbare bijeenkomsten georganiseerd. Daarom een promotie van de avond via deze nieuwsbrief. Meer informatie vindt u hier. Bij het versturen van deze nieuwsbrief is de locatie nog niet bekend maar zal in de regio Ede plaatsvinden.

Zijn nieuwe boek Terug naar de Oorsprong verschijnt in december 2021 en is al te reserveren via onze webshop.

Lezing Ilanah Pruis: Zijn wij ons brein?

Door Deventer Denkt

De ziekte van Alzheimer, de woelige periode van de puberteit, of het krijgen van tranen in je ogen bij het zien van een emotioneel tafereel – ons brein heeft een sterke invloed op wie we zijn en wat we doen. Volgens sommige onderzoekers is het zelfs zo: jij bént je brein.

Maar, is dat waar? En hoe zit dat met mijn geest? Wat betekent dit voor onze ‘vrije wil’, en bestaat die eigenlijk wel? Aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken zullen we kijken naar de argumenten vóór dit standpunt en vervolgens naar de weerleggingen die hier tegenin te brengen zijn. Waarbij de fascinerende werking van het brein langskomt en deze gekoppeld wordt aan filosofische standpunten en wat betekent dit alles voor het bestaan van God?

DV 17 november in Deventer

Meer informatie en aanmelden


De nieuwe Weet Scheurkalender is weer te krijgen!

De nieuwe Weet Scheurkalender is weer te krijgen!

 

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!