Nieuwsbrief 9-2021 – De kern van stichting Logos Instituut

by | sep 25, 2021 | Nieuwsbrief

De kern van stichting Logos Instituut

“Als het gezag van het eerste boek van de Bijbel, dat beweert dat God de Schepper is, wordt ondermijnd, op welke plaats in de Bijbel begint dan de echte ‘waarheid’? Als de historische beweringen van de Bijbel niet te vertrouwen zijn, is het dan een wonder dat met name jonge mensen ook de morele lessen van de Bijbel verwerpen?”

Een tekst die mij raakte in mijn inwerkperiode en in één keer duidelijk maakt wat de kern is van stichting Logos Instituut. Lees hier onze visie en missie.

Met deze digitale nieuwsbrief willen wij u informeren over nieuwe artikelen, de werkzaamheden en diverse andere zaken.

Kees van Helden


Walvisgeloof

“Wow: Skelet van walvis met vier poten gevonden”, kopte de NOS op 27 augustus 2021.
Het ging om een wandelende walvis, zo stond er. Genaamd de protocetus Phiomicetus anubis. Gevonden…

 

 


Bijbelvast

De laatste Bijbelvast special over Dino’s is veelvuldig bijbesteld. Ouders, leerkrachten en leidinggevenden vroegen deze special volop aan om uit te delen en te bespreken op scholen en verenigingen.

Bijbestellen kan nog steeds via info@logos.nl.

Meld u hier aan voor Bijbelvast. 

 


DOORDENKEN

De (her)ontdekking van het Woord

Het eerste woord in de Hebreeuwse tekst in de Bijbel is het woord Bereshith (In het begin). Daarna staat er meerdere keren “en God zei…”.

Ook het Johannes Evangelie begint met “In het begin (was het Woord…)”.

Alles staat of valt met het Woord van God.

Op een gegeven moment was Gods volk Gods Woord en daarmee ook de weg helemaal kwijt. Gods Huis moest weer worden hersteld. Toen vond de hogepriester het wetboek in het huis van de HEERE. Van de hogepriester ging het naar de koning. De koning ging de Heere raadplegen en van de koning ging het naar het volk en toen kwam er een grote verandering ten goede in het land (2 Kron. 34).

Je vraagt je af hoe lang die hogepriester heeft kunnen functioneren zonder dat wetboek (Woord) van God. We realiseren ons bij Logos Instituut dat er heel wat mis is met ons land en dat velen de weg volkomen kwijt zijn. Daarom willen we (ontdekkingen uit) Gods Woord weer onder de aandacht brengen in de verwachting dat veranderingen ten goede zullen volgen.

Ton Verdam


Update Website

Zoals u wellicht gemerkt heeft wordt er hard aan de website gewerkt om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Onder de kop ‘artikelen’ is een rubricering aangebracht waardoor het makkelijker is geworden om in één keer alle artikelen over een bepaald onderwerp te vinden.

De auteurslijst die op de oude site al was verdwenen is hersteld en die wordt momenteel verder aangevuld. In de menubalk is de knop: ‘video’ toegevoegd die rechtstreeks linkt naar ons Youtubekanaal. Dit zal t.z.t. nog veranderen naar een videopagina binnen de eigen site.

Neemt u gerust een kijkje op de site en schroom niet om te mailen als u nog iets mist of een opmerking heeft.


Vertalers gezocht

Met enige regelmaat stuiten we op goede artikelen in het Engels of Duits die we graag in het Nederlands op de website zouden plaatsen.

Wie wil ons als vrijwilliger helpen met het vertalen van zulke artikelen. Een reactie kan naar info@logos.nl.


Van harte aanbevolen

Genesis legt de basis voor veel belangrijke vraagstukken in ons leven en in de maatschappij. Tijdens dit seminar over Genesis 1-11 willen we nadenken over:

  • Wat leren we over God en over onszelf?
  • Wat betekent dit voor huwelijk en gezin?
  • Wat betekent dit in onze huidige maatschappij?
  • Kunnen we deze hoofdstukken wel ‘letterlijk’ lezen?
  • Wat zegt de wetenschap?

Spreker: Kees Fieggen

Wanneer: zaterdag 9 oktober

Waar: Gebouw voor Christelijke samenkomsten, Zonnestraat 27, Brunssum

Contact en opgave: g.h.kramer@hetnet.nl


Presentatie Stef Heerema

Op 11 september hield Stef Heerema een presentatie met als thema: Is de zondvloed waar gebeurd, en wat vertelt de bodem hierover?

Deze presentatie is terug te kijken op Youtube.


De nieuwe Weet scheurkalender is beschikbaar! 

De nieuwe Weet Scheurkalender is weer te krijgen!

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!