De olifant is z’n slagtanden aan het verliezen. Slagtanden worden steeds kleiner, en bij sommige individuen zijn ze zelfs helemaal verdwenen. Evolutie in de praktijk, beweren darwinisten. Of toch niet?
Het is niet vreemd dat de olifant z’n slagtanden verliest. Er wordt immers, ondanks allerlei regelgeving, nog steeds fanatiek op olifanten gejaagd. Olifanten met kleine (of geen) slagtanden zijn voor de stropers niet interessant: die blijven in leven en kunnen hun DNA doorgeven aan de volgende generatie. Iets anders is dat onderzoek uitwijst dat de gemiddelde lengte van slagtanden in de afgelopen 150 jaar is gehalveerd. Dat is opmerkelijk, want olifanten staan erom bekend dat ze zich langzaam voortplanten. Dit zou volgens de onderzoekers dan ook een voorbeeld van razendsnelle evolutie zijn. Maar is het wel evolutie? De genetische eigenschap die ervoor zorgt dat olifanten slagtanden krijgen verdwijnt op deze manier langzaam uit de populatie. Let erop dat het hier om een verlies van informatie gaat, niet een toename daarvan. Dit is dus geen voorbeeld van evolutie, maar van degeneratie, zoals je mag verwachten als je uitgaat van een recente schepping.
Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Heugten, G.J.H.A., 2016, Olifant-Devolutie, Weet 39: 8.