Paarden intomen

by | okt 29, 2020 | 06. Biologie, Onderwijs, Paleontologie

In veel leerboeken staat een reeks afbeeldingen die laten zien hoe het paard geacht wordt te zijn “geëvolueerd” vanuit een klein wezen ter grootte van een terriër. Wat deze boeken je niet vertellen, is dat nergens op aarde fossielen van deze paardenvoorouders in die volgorde boven elkaar gevonden zijn. Het is net zo verdedigbaar om aan te nemen dat al deze dieren tegelijkertijd op aarde leefden, hetzij als verschillende soorten, hetzij als grotere en kleinere leden van dezelfde soort (vergelijk Duitse doggen en teckels).

Een modern paardenras uit Argentinië is gemiddeld slechts 43 centimeter hoog. Shire-paarden kunnen wel een ton wegen, terwijl Shetland-pony’s slechts ongeveer 200 kilogram wegen. Als alle drie de typen gefossiliseerd gevonden zouden worden, dan zouden ze gemakkelijk gerangschikt kunnen worden met de bewering dat ze in de loop van miljoenen jaren zijn geëvolueerd die een geleidelijk toenemende omvang laat zien. Terwijl in feite alle drie de typen vandaag de dag leven.

Niemand heeft aangetoond waarom kleine paarden door natuurlijke selectie steeds groter zouden moeten worden. Precies het tegenovergestelde lijkt in het verleden te zijn gebeurd. De huidige beren, tijgers, schildpadden en vele andere dieren zijn aanzienlijk kleiner dan hun prehistorische verwanten. De evolutie van het paard is gewoon een hardnekkige mythe die blijft bestaan omdat er geen beter bewijs voor evolutie is opgedoken.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit de nieuwsbrief van ‘Search for the Truth’. Zie hier voor de website van deze organisatie.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!