Persbericht ‘Wat is de mens? Adam, Alien of aap’

by | jan 22, 2018 | Evenement, Onderwijs

—–Persbericht—–

Boekpresentatie Logos Instituut i.s.m. Uitgeverij Maatkamp

De Bilt, 22 januari – Op 23 februari 2018 zal Logos Instituut samen met Uitgeverij Maatkamp in De Bronckhorsthoeve te Brummen een boekpresentatie organiseren rond de Nederlandse vertaling van een nieuw boek van prof. dr. Edgar H. Andrews. De titel van het boek luidt: Wat is de mens? Adam, alien of aap? De avond begint om 19:00 en eindigt om 22:30. In zijn eerste toespraak zal de geleerde uitleggen waarom het volgens hem belangrijk is om vast te houden aan het geloof in een historische Adam, en in zijn tweede toespraak maakt hij duidelijk dat om die reden het schrijven van een boek over dat onderwerp dus geen overbodige luxe is.

Wat is de mens?

Over de auteur: Edgar Andrews is emeritus hoogleraar materiaalkunde aan de universiteit van Londen en een internationaal expert op het gebied van polymeren. Hij is opgeleid als natuurkundige (BSc theoretische natuurkunde, PhD experimentele vastestoffysica, DSc natuurkunde). In 1967 richtte hij de afdeling materiaalkunde op aan het Queen Mary College van de universiteit van Londen (een afdeling van de faculteit technische wetenschappen, waarvan hij later decaan werd). Hij heeft meer dan honderd wetenschappelijke studies en boeken gepubliceerd. Zijn boek From Nothing to Nature is in tien talen vertaald. Dr. Andrews was meer dan dertig jaar internationaal adviseur van de Dow Chemical Company (VS) en twintig jaar adviseur van de 3M Company (VS). Hij trad ook veelvuldig op als getuige-deskundige bij rechtszaken in het Britse Hooggerechtshof en in gerechtshoven in de VS en Canada. In 1986 nam hij samen met Arthur E. Wilder-Smith deel aan het Huxley Memorial Debate aan de Oxford Union, waar zij debatteerden met evolutiebiologen Richard Dawkins en John M. Smith.

Over het boek: Dr. Andrews bespreekt op een gemakkelijk leesbare en humoristische wijze de eeuwenoude vragen over de aard en oorsprong van de mens. Het boek wordt gekenmerkt door een groot scala aan onderwerpen, diepgravende analyses, duidelijkheid en verfrissende originaliteit. Dr. Andrews is een begenadigd schrijver, getuige zijn eerdere boek Wie heeft God gemaakt? Op zoek naar een allesverklarende theorie, dat in verschillende talen vertaald is en waarvan er zo’n 40.000 exemplaren verkocht zijn. In dit nieuwe boek zal zijn wetenschappelijk inzicht, onderwijservaring en bijbels wereldbeeld ons ook heel persoonlijk aanspreken, omdat het onze persoonlijke en collectieve plaats in het universum bespreekt.

Prof. dr. Mart-Jan Paul, auteur van Oorspronkelijk. Overwegingen bij schepping en evolutie, over het boek: “De auteur beschrijft op een heldere wijze het belang van een goede visie op de mens. Hij is in discussie met wetenschappers met andere opvattingen en weet zijn eigen christeijke standpunt goed te onderbouwen. Met veel voorbeelden brengt hij de stof dicht bij de lezer.”

Deelnemers kunnen zich hier aanmelden: https://logos.nl/evenement/is-mens-adam-alien-aap/.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!