Playmobil 1-2-3 doet grote broer na

by | feb 20, 2020 | Dinosauriërs, Onderwijs

Vorige week schreef ik een artikel met als titel Playmobil laat mensen samenleven met dino’s.1 Ik gaf aan dat het thema mensen samen met dino’s tot de verbeelding spreekt. Vanuit een creationistisch wereldbeeld is dat niet onlogisch, omdat onze verre voorouders dino’s hebben gezien.2 Het is fijn dat er speelgoed bestaat dat aansluit bij dit creationistische wereldbeeld.

De Playmobil die we vorige week bespraken is niet geschikt voor peuters. Daar heeft de speelgoedfabrikant wat op bedacht: Playmobil 1-2-3. Dit speelgoed bevat geen kleine onderdelen en zit robuust in elkaar. Geschikt voor kinderen vanaf anderhalf. In deze serie voor dreumesen en peuters zijn uiteraard ook dino’s opgenomen. Ook hier geldt weer dat er geen verwijzingen worden gemaakt naar het naturalistische wereldbeeld, maar dat de dino’s worden gepresenteerd samen met mensen.

In de verpakking met productnummer 9121 zit een dino samen met een onderzoekster. De peuter kan de dino in een ei stoppen en deze er ook weer uithalen. Het kind leert zo dat dino’s eieren leggen en nesten maken. Daarnaast staat bij het nest een (boom)varen zoals die ook in het dinoleefgebied voorkwamen.

Productnummer 9120 bevat een opzichter in een auto. De peuter kan de opzichter in en uit de auto halen. Daarnaast vinden we in de verpakking een Triceratops en een Tyrannosaurus. De peuter leert zo twee nieuwe dinosoorten kennen. Daarnaast bevat de doos een struik met erop geschilderde bessen.

Wanneer we de website DinoDino weer nieuw leven in geblazen hebben willen we dit dinomateriaal van Playmobil 1-2-3 te koop aanbieden in onze webshop.

Deze bespreking is onderdeel van het project ‘De basisschool op weg naar 2021’ onder leiding van Jan van Meerten.

Voetnoten

  1. https://logos.nl/playmobil-laat-mensen-samenleven-met-dinos/.
  2. https://logos.nl/onze-voorouders-zouden-dinoplaatjes-herkennen/.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!