Reactie op Willem-Jan Bloms ‘Wetenschapsfilosofie en de evolutietheorie’

by | feb 23, 2021 | 06. Biologie, Antwoorden voor sceptici, Onderwijs, Wetenschapsfilosofie

Op de achtste van de wintermaand van 2020 ontving ik van Jan van Meerten het epostberichtje, dat de student geologie met als bijvak wetenschapsfilosofie te Utrecht, Willem Jan Blom, kritiek heeft geuit op mijn stuk contra Jeroen de Ridder in ‘En God zag dat het goed was’1, en Jan gaf mij daarbij de volgende hyperlink:

Wetenschapsfilosofie en de evolutietheorie

In onderstaande reactie (zie pdf hieronder) wil ik puntsgewijs op die kritiek ingaan, al weet ik nu al zo goed als zeker, dat hij dan wel weer met een stukje zal opdagen, want de ervaring heeft mij geleerd, dat de evolutie-zeloten altijd zo nodig het laatste woord willen en moeten hebben, als schijnbaar bewijs, dat zij het uiteindelijk in de discussie altijd winnen.

DOWNLOAD

Voetnoten

  1. https://logos.nl/is-gelijkschakeling-qua-wetenschappelijke-status-van-de-evolutietheorie-met-het-periodiek-systeem-der-elementen-door-jeroen-de-ridder-terecht/.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!